Politika

Bakan Şimşek'ten, Karatepe'nin "anlaşma sağlayamadık" sözlerine tepki: Tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş mesajlar

25 Haziran 2024 14:02

T24 Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin, kendisiyle yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, "Kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik. Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez" dedi. 

TIKLAYIN - Şimşek-Karatepe görüşmesi AKP'de rahatsızlık yarattı: Gayrı izin verilmemelidir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe arasında gerçekleşen ve 4 saatten uzun süren görüşme, tartışmaları da beraberinde getirdi. Şimşek, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "önerilerini 4 ana başlıkta ilettiklerini, ancak anlaşma sağlanamadığını" söyleyen Karatepe'ye tepki gösterdi.

TIKLAYIN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe: Dört taleple gittik, 4 saatin sonunda değişim iradesi görmedik

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kabul ettiğim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın Karatepe’yi protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladım ve makamda görüştüm.

Görüş ve önerilerini dinlediğimiz 4 saati aşan görüşmede gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifimizi şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık.

Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik.

Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez."