Politika

Bakan Kurum: Artık belediyelerde 7 gün 24 saat usulüne geçeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduklarını söyledi

03 Mart 2019 13:39

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla belediyelerde "7 gün 24 saat usulüne" geçileceğini söyledi. 

Bakan Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, iş insanları, AKP ve MHP yönetimi, meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Kurum'a, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da eşlik etti. Bakan Kurum, buradaki programında ardından, AK Parti seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı.

Bakan Kurum ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası, artık belediyelerde 7 gün 24 saat usulüne geçeceklerini söyleyerek, "Belediyelerimiz personel bulunduracak ve gece gündüz bu personel vatandaşımıza hizmet edecek" diye konuştu.

Riskli binalarla ilgili 81 ile genelge gönderildiğini söyleyen Bakan Kurum "Yılda 300 bin konutu dönüştürme hedefimizi gerçekleştireceğiz. Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak da kentsel dönüşümde kararlıyız. Türkiye'de tek bir riskli bina kalmayana kadar dönüşüme devam edeceğiz" dedi.