Çevre

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum açıkladı: Kentsel Dönüşüm önceliğimiz

Ankara'da hayata geçirilen millet bahçelerine değinen Kurum, şehirde yeşil alan koridorlarının açıldığını kaydetti

03 Kasım 2019 17:30

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümün öncelikleri arasında olduğuna dikkat çekerek, "Kentsel dönüşüm noktasında Ankara Altındağ'da, Mamak'ta, Çankaya'da, Elmadağ'da, Sincan'da, Kızılcahamam'da, Kahramankazan'da ve Bala'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor" dedi.

AKP Ankara İl Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un sunumunun ardından sona erdi. Bakan Kurum sunum sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ankara’da yapılan çalışmalara değinen Kurum, Ankara'nın problemleri, sorunları neyse Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ruhuna uygun bir şekilde hem meclis üyeleriyle hem belediye başkanlarıyla hem de teşkilatla istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Bakan Kurum, "Tek tek bütün belediye başkanlarımızı dinledik. Taleplerini aldık ve yapılması gereken 5 yıllık o vizyonda gönül belediyeciliği çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu, ortaya koymuş olduğu manifesto çerçevesinde ne yapabileceğimizi beraber istişare ettik" dedi. Kentsel dönüşümün öncelikleri olduğuna vurgu yapan Bakan Kurum, tarihi kent meydanlarındaki dönüşümün öncelikli risk alanları arasına bulunduğunu ifade ederek, projeleri hızlandıracaklarını söyledi.

Ankara'da toplamda 2 milyon 823 bin metrekare alana 10 tane millet bahçesi yaptıklarını kaydeden Bakan Kurum sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu millet bahçelerine baktığınızda gerçekten Ankara için çok önemli olduğunu düşündüğümüz iklim değişikliği ile mücadele noktasında şehirde yeşil alan koridorlarının açıldığı Atatürk Kültür Merkezi millet bahçesi yine İmrahor Gölbaşı'yla, İmrahor'u birbirine bağlayacak millet bahçesi Gölbaşı Mogan millet bahçesi ve Cebeci Stadyumumuzun olduğu yine Gençlik Spor Bakanı'mızın da bu konuda çok büyük destek verdiği Cebeci Millet Bahçesi'ni Kazan'da, Çubuk'ta, Sincan'da, Gölbaşı'nda, Kızılcahamam'daki millet bahçeleriyle birlikte artık sadece il merkezinde değil, ilçe merkezlerinde de vatandaşın gidip vakit geçirebileceği bahçeleri de yapıyoruz." (İHA)