Gündem

Bakan Koca'dan sokakta yaşayan köpekler çıkışı: İnsan sağlığı öncelikli, zorunlu olanla gönlümüzün arzu ettiği bazen birbirine uygun düşmez

"Canlılara yaşam hakkı tanımanın arayışı içinde olmalıyız, zorunlu olanla gönlümüzün arzu ettiği bazen birbirine uygun düşmeyebilir"

12 Haziran 2024 21:28

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İnsan sağlığı konusundaki kati önceliğimiz ise alınacak önleme hiçbir itiraza izin vermez. Sokak köpeklerine karşı tedbir alınması zorunluluğu görmezden gelinemez. Uygun şartların oluşturulması kaydıyla, bir canlıya yaşam hakkı tanımanın arayışı içinde olmalıyız. Zorunlu olanla gönlümüzün arzu ettiği ise bazen birbirine uygun düşmeyebilir. Bu da bir gerçek" dedi.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, sokakta yaşayan köpekler hakkında açıklamalarda bulundu. "Mevcut yasa sahipsiz köpekler konusunda hangi koşullarda ötanazi yoluna gidileceğini gösteriyor" ifadelerini kullanan Koca, insan sağlığının öncelikli olduğunu, başvurulması gereken yol ve yöntemin, bilimsel olarak tanımlı ve medeni olmasını arzu ettiğini söyledi.

Koca, konuya ilişkin yaptığı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gönlümün arzu ettiği şey, bu şartların sağlanması kaydıyla onlara yaşam hakkı tanınmasıdır. Zaten mevcut yasa sahipsiz köpekler konusunda hangi koşullarda ötanazi yoluna gidileceğini gösteriyor.

İnsan sağlığı konusundaki kati önceliğimiz ise alınacak önleme hiçbir itiraza izin vermez. Sokak köpeklerine karşı tedbir alınması zorunluluğu görmezden gelinemez. Büyüyen soruna karşı başvurulması gereken yol ve yöntemin, bilimsel olarak tanımlı ve medeni olmasını hepimiz arzu ederiz.

Uygun şartların oluşturulması kaydıyla, bir canlıya yaşam hakkı tanımanın arayışı içinde olmalıyız. Zorunlu olanla gönlümüzün arzu ettiği ise bazen birbirine uygun düşmeyebilir. Bu da bir gerçek."