Seçim 2023

Bakan Kirişci'den 14 Mayıs yorumu: Yerli ve millilerle ülkeyi parçalamak isteyenlerin mücadelesi olacak

28 Nisan 2023 17:13

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Burada zihniyet olarak milli ve yerli olan bir Cumhur İttifakı ile milli ve yerlilikle hiç alakası olmayan ülkeyi bölmek ve ülkeyi parçalamak isteyenlerin bir mücadelesinin olacağını, olduğunu bunu görmek lazım." dedi.

AKP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'ndan konuşan Kirişci, 14 Mayıs'taki seçimin önemli olduğunu söyledi. Seçimi önemli kılan birkaç husus bulunduğunu vurgulayan Kirişci, "Birincisi yüz yıllık Türkiye Cumhuriyeti geride kalıyor ve yeni bir yüzyıla başlıyoruz. Buna biz Türkiye Yüzyılı adını veriyoruz. Ama bu sadece Türkiye'nin yüz yılı değil, bize bel bağlayan Türkiye'yi kendine rehber gören mazlum ve mağdur bütün coğrafyalar için de önem arz eden Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Orta Doğu'dan Afrika'ya, herkesin üzerinde titizlikle durduğu, dikkatle takip ettiği bir seçim." ifadesini kullandı.

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayında bile uzlaşamadığını iddia eden Kirişci, şunları kaydetti:

"Bu kumar masası', 'Bu noter masası', tanımlamalarında bulundular ama ne oldu, ne bitti? Tekrar masaya geri dönüş yaptılar. Sonra 'Beni falanca kişi ikna etti.' dedi ve çıkardıkları adayla ilgili de işte ittifakın açık, aleni ortaklarının kimler olduğu da anlaşıldı. Dolayısıyla burada PKK, PYD, FETÖ bütün terör örgütleriyle, işbirliği içerisinde olduklarını artık herkes görür hale geldi. Bundan dolayı da 14 Mayıs başka bir önem arz eder pozisyona girdi. Tıpkı rahmetli Menderes'in 14 Mayıs 1950'de 'Söz milletindir. Karar milletindir.' dediği gibi artık böyle bir evreye geldik. 21 yılda bu ülkenin kazanımlarına Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde yeni kazanımlar eklemeye devam edeceğiz."

"Terör örgütleriyle iş tutanların neler yapabileceği açık ve aşikar"

Kirişci, "Allah göstermesin onların görev alması, iş başı yapması durumunda bunların neler yapabileceklerini burada tek tek saymak mümkün. Ama ben bunları ifade etmekten bile milletim adına ürkerim, korkarım. Çünkü terör örgütleriyle iş tutanların neler yapabileceği açık ve aşikar. Burada zihniyet olarak milli ve yerli olan bir Cumhur İttifakı ile milli ve yerlilikle hiç alakası olmayan ülkeyi bölmek ve ülkeyi parçalamak isteyenlerin bir mücadelesinin olacağını, olduğunu bunu görmek lazım." diye konuştu.

Bu seçimin Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına tamam mı, devam mı meselesinin ötesinde ülkenin bekası için önemli olduğunu iddia eden Kirişci, milletin irfanı, erdemi, basireti, ferasetinin bu ayrımı yapabilecek durumda olduğunu öne sürdü. Sahada vatandaşın ilgisinin alakasının üst düzeyde olduğu yorumunda bulunan Kirişci, "Bunu görüyoruz. 'Sandık gününü bekleyelim.' demek doğru değil. AK Parti olarak, aile olarak bunu hiçbir zaman yapmadık. Hep sıkı tuttuk. Ciddi çalıştık. Ben eminim Afyonkarahisar teşkilatı da bu çalışmaları en seri şekilde sürdürmeye devam edecek." dedi.