Politika

Bakan Fidan'dan TUSAŞ açıklaması: İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla mücadelemizi sürdüreceğiz

23 Ekim 2024 20:24

T24 Politika

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan'daki tesislerine yönelik terör saldırısına ilişkin, "İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de milli savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edecek, Türkiye’yi hedef alan odaklar ve vekillerinin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan Ankara Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı gerçekleşti. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Dışişleri Bakanı Fidan, TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan'daki tesisine yönelik terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Fidan, şunları kaydetti:

"Ankara’da, TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de milli savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edecek, Türkiye’yi hedef alan odaklar ve vekillerinin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz."

Ne oldu?

Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan Ankara Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı gerçekleşti. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Akşam saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın birisi de erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğü bildirdi. Yerlikaya, terör saldırısında 4 kişinin şehit olduğunu, 3'ü ağır 14 kişinin de yaralandığını duyurdu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

Ankara TUSAŞ'a bombalı-silahlı terör saldırısı; 2 saldırgan etkisiz hale getirildi, 3 şehit ve 14 yaralı var

Ankara TUSAŞ’taki saldırıdan ilk görüntü

TUSAŞ'ta terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı geldi

Bakan Yerlikaya'dan Ankara TUSAŞ saldırısı açıklaması

 

Günün öne çıkan haberleri... 

TIKLAYIN - Ankara TUSAŞ'a bombalı-silahlı terör saldırısı; 2 saldırgan öldürüldü, 4 şehit ve 14 yaralı var

TIKLAYIN - TUSAŞ nedir, Türkiye için kritik önemi ne?

TIKLAYIN - İstanbul'da 30 yıl önce kaçak inşa edilen, resmiyet kazanan evler dere projesi kapsamında yıkıldı

TIKLAYIN - TUSAŞ'a saldırının ardından siyasilerden ilk tepkiler; “Barışa gölge düşürmeye çalışıyorlar”

TIKLAYIN - İslam Memiş 2025 yılında kazandıracak yatırımı açıkladı: Bunu bir kenara yazın

TIKLAYIN - Reuters: Hizbullah doğruladı, Haşim Safiyuddin İsrail saldırısında öldü

TIKLAYIN - DEM Parti'den TUSAŞ saldırısına ilişkin ilk açıklama

TIKLAYIN - NATO'dan TUSAŞ saldırısına ilişkin açıklama