Gündem

Bakan Dönmez'e mektup: Başhekim kızımı taciz edip sürgüne gönderdi

"Benim kızım taciz edilip sürgüne gönderildi"

06 Mart 2019 08:03

T24 Haber Merkezi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Çorum ziyaretine 'taciz' iddiası damgasını vurdu.

Geçen hafta sonu Çorum'a gelen Fatih Dönmez’in valiliği ziyaretinde Gülseren Kabalak isimli bir vatandaş Dönmez'e bir mektup vererek, "Bakanım lütfen bunu okuyun" dedi. Bakan Dönmez de mektubu okuyacağını belirtti.

Olaya şahit olan gazeteci Çağrı Uzun, Gülseren Kabalak’a mektubun içeriğini sordu. Kabalak, Ortaköy Devlet Hastanesi'nde ebe olarak çalışan kızı A.K.'nin hastanenin eski başhekimi tarafından taciz edildiğini, sonraki süreçte de kızının Yozgat'a sürgün edilmeye çalışıldığını iddia edip, bu sorunun çözülmesi için Bakan Dönmez'e mektup verdiğini anlattı.

Kabalak, konuyla şunları söyledi:

"Benim kızım taciz edildi. Sürgün edildi. Haklıyken haksız duruma düşürdüler. Benim kızım Ortaköy'de çalışıyordu. Oradan buraya yolladılar buradan da Yozgat'a sürgün ediyorlar. Ortaköy Devlet Hastanesi'nde ebe olarak çalışıyor. Benim kocam engelli. Bize bakacak kimse yok. Benim kızımın burada durmasını istiyorum. Benim çocuğum mağdur. Biz 1,5 yıldır ekmek yiyemiyoruz."

Olayın başhekim ve bazı kişiler tarafından üstünün kapatılmaya çalışıldığını ileri süren Kabalak, "Ben bakandan çocuğumun sürgün edilmemesini istiyorum. Mektuba yazdım onu. Üstünü kapatmaya çalıştılar. Hastanenin başhekimi kızımı taciz etti. Onun da üstünü kapattılar. Bu olay 1,5 yıl önce oldu. Müfettiş geldi kızımı sürdüler. Biz mağdur durumdayız. Mektupta üstünün kapatıldığı, kızımın mağdur edildiği, eşimin engelli olduğu yazıyor. Cumhurbaşkanımıza sesimi duyuramadım. Sesimizi başka türlü duyuramadık. Cumhurbaşkanımızın konuyla ilgilenmesini istiyorum" şeklinde konuştu.