Gündem

Bakan Derya Yanık'tan Pınar Gültekin davasıyla ilgili açıklama: En ağır cezayı alması için kararı bakanlık olarak istinafa götüreceğiz

21 Haziran 2022 18:20

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Pınar Gültekin'i vahşice katleden Cemal Metin Avcı'ya verilen 'haksız tahrik indirimi'yle ilgili kararı istinafa bakanlık olarak taşıyacaklarını duyurdu. 

Bakan Yanık, şu ifadeleri kullandı: 

"Muğla'da Pınar Gültekin’i canavarca katleden sanık hakkında verilen cezaya "ağır tahrik" sebebiyle indirim uygulanmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

En başından itibaren müdahil olup yakından takip etmekte olduğumuz davada, tasarlayarak ve kasten Pınar Gültekin'i genç yaşında hayattan ve sevdiklerinden koparan bu kişinin, indirim olmaksızın en ağır cezayı alması için kararı bakanlık olarak istinafa götüreceğiz.

Kamu vicdanını ve adalete olan güveni zedeleyici bu karara itiraz etmek, hepimiz için bir vatandaşlık hakkıdır."

Ne olmuştu?

Temmuz 2020'de Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı dün görülen duruşmada önce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı, sonra cezası "haksız tahrik" indirimiyle 23 yıla indirildi.

TIKLAYIN | Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya 'haksız tahrik' indirimi: Ağırlaştırılmış müebbet, 23 yıla düşürüldü!

TIKLAYIN | Avukat Epözdemir: Dosyada Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı’ya şantaj yaptığına dair ne bir video ne bir ses kaydı ne de bir mesaj var

TIKLAYIN | Pınar Gültekin'in babası karara isyan etti: Kendimi yakmadan buradan gitmeyeceğim