Seçim 2023

Bakan Çavuşoğlu: 14 Mayıs seçimlerini bir beka meselesi olarak görüyorum

"Bence muhalefetin üslubu çok sert, mitinglerde küfürlü konuşuyorlar"

07 Mayıs 2023 12:52

Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu seçim bir beka meselesidir” dedi.

Çavuşoğlu, Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, "Antalya'da tepkiler çok iyi, gerçekten beklediğimin de ötesinde. Çünkü bu seçimin kritik bir seçim olduğunu biliyorlar. Toplumun her kesimiyle diyaloğumuz çok iyi. İlk turda İnşallah bitecek. Cumhurbaşkanımızın da AK Parti'nin de oyu artıyor" değerlendirmesini yaptı.

Seçim atmosferinde mutlaka duygusal yaklaşımlar olur ama sonra bu seçim çok kritik bir seçim diyorlar. İlk aylarda farklı duygular olur ama sona doğru yaklaşıldığında mantık olarak değerlendirildiğinde vatan ve milletimiz için Sayın Erdoğan'a olan destek artıyor.

"Seçime gidiyoruz düşman değiliz"

Muhalefet seçmeniyle konuşuyoruz, selamlaşıyoruz. Seçime gidiyoruz düşman değiliz. Her zaman birbirimize sevgi saygı duyuyoruz. Herkes Antalya'yı örnek gösteriyor.

"AK Parti'nin oy oranı şu anda yüzde 40'ın üstünde"

AK Parti'nin oy oranı şu anda yüzde 40'ın üstünde. Bence muhalefetin üslubu çok sert. Mitinglerde küfürlü konuşuyorlar.

"14 Mayıs seçimlerini bir beka meselesi olarak görüyorum"

14 Mayıs seçimlerini bir beka meselesi olarak görüyorum. Şu anda karşımızdaki aday ve ittifak Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacağız diyor, FETÖ ve PKK iltisaklı KHK'lıları görevlerine iade edeceğiz diyor Kılıçdaroğlu. Mahkemeye gidenler mahkemeyi kazanıyorsa zaten mecburen iade ediliyor. Kılıçdaroğlu mahkemeyle iade edilmeyenleri söylüyor. Bu kişilerin bakanlığa dönmesi bir beka meselesi değil mi?"