Politika

Bahçeli'den muhaliflere kurultay mesajı: 'Keşke sabretseydik' diyecekler

MHP lideri Bahçeli, yeni parti kurma çalışmaları yürüyen muhalifleri eleştirdi

11 Eylül 2017 12:44

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2018 kongresinin MHP’de demokrasinin işleyişini göstereceğini söyledi. Isparta gezisi dönüşü bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Şu an 101 tane siyasi parti var. Siyasi partileri bölerek yeni bir siyaset üretme, Türkiye açısından belli isimleri parlatıp sonra çöplüğe atmak demektir" diye konuştu.

Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak'ın aktardığı habere göre Bahçeli, şu mesajları verdi:

2019 seçimi

Tansu Çiller ile bizim resmimizi koymak suretiyle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde bizlerin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev üstlenebileceğimizi, böylelikle de Sayın Cumhurbaşkanı’nın 3 Kasım 2019 tarihinde seçilebileceğine dair bir konuyu gündeme getiriyorlar. Çok yanlış bir yol. Tasvip etmediğimiz bir yaklaşım.

(MHP’den kopanlar Erdoğan’ın seçilmesini engelleyebilir mi?) MHP’den ayrılmış veya ayrıltılmış unsurlar üzerinden kendilerine bir siyasi destek sağlayabilecek oluşumlarla, beklenmedik balon şişirmeleriyle meşgul oluyorlar. Bu bayram balonu gibi patlarsa ne olur? Sadece birileri için gürültü yaratır.

Yeni Parti

Siyasette tükenmişler, siyasette bir tıkanıklıktan bahsederek kendilerine aşı yapmaya çalışıyor. Şu an 101 tane siyasi parti var. Siyasi partileri bölerek yeni bir siyaset üretme, Türkiye açısından belli isimleri parlatıp sonra çöplüğe atmak demektir.

Zafer Çağlayan kararı

ABD, Türkiye ile dost ve müttefik ilişkinin çok çok ötesinde, Türkiye aleyhine gelişebilecek olaylara sebebiyet veren bir tavır ve politika izliyor. Bu yanlıştır.

Bulanık suda balık avlamayı sevmiyorum

Tartışmaların boyutu ve derinliği henüz belli değil. Bulanık suda balık avlamayı sevmiyorum. Balık tutmasını da bilmiyorum.

18 Mart'ta aday mısınız?

Biz görevimizin başındayız ve yolumuza devam ediyoruz. Büyük kurultay sürecine girdiğimizde MHP’nin nasıl bir demokratik süreç içerisinde faaliyet göstereceğine herkes şahit olacak. Erken demokrasi çığırtkanlığı yapanlar da; "Keşke biraz sabretseymişiz, gayet de iyi olurdu” diyeceklerdir.