Politika

Ümit Özdağ: Halk, Sinan Ateş davasının gidişatından AK Parti'yi sorumlu tutuyor, iktidar oy kaybedecek

24 Temmuz 2024 23:33

T24 Haber Merkezi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, KRT TV'de gazetecilerin sorularını cevapladı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin basın toplantısında "Hesaplaşacağız" diyerek açıkladığı 154 kişilik listesinde yer alan Özdağ, "MHP bir liste hazırlamış. Yarın bu listeden birisinin başına Allah korusun bir şey gelirse bu MHP'yi sıkıntıda bırakır mı? Hayır, bırakmaz. Sinan Ateş davası bırakıyor mu sıkıntıda?" diye sordu. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastının göz göre göre geldiğini söyleyen Özdağ, "Halk bu davanın gidişatından dolayı AK Parti'yi de sorumlu tutarak çok ciddi tepki gösteriyor. Bu, yüzde yüz oya dönüşecek, iktidar oy kaybedecek" diye konuştu.

Son günlerde vefat etmiş MİT mensuplarının adını paylaştığı için ‘isimleri ifşa’ iddiası ile dava açılmasıyla gündeme gelen ve iktidar kanadına yakınlığıyla bilinen basın tarafından sık sık hedef haline gelen Özdağ, KRT TV'de gazeteciler Zeynep Gürcanlı, Yıldız Yazıcıoğlu ve Elif Doğan Şentürk'ün sorularını yanıtladı.

TIKLAYIN - Ümit Özdağ hakkında dava açıldı: 7 yıla kadar hapsi isteniyor!

TIKLAYIN - Ümit Özdağ - Yeni Şafak kavgasına Külliye de dahil oldu: 'Kürdistan'ı destekleyen etki ajanı bu adam, milli güvenlik sorunudur

Sinan Ateş davası

Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ben listeye hiç önem vermiyorum, üzerinde de durmadım. (Sinan Ateş davasının) adaletle sonuçlanmayacağını düşünüyorum. Kamuoyu vicdanını tatmin etmeden sonuçlanacağı açık. MHP bir liste hazırlamış. Yarın bu listeden birisinin başına Allah korusun bir şey gelirse bu MHP'yi sıkıntıda bırakır mı? Hayır, bırakmaz. Sinan Ateş davası bırakıyor mu sıkıntıda? Adaletin olmadığı ülkede bırakmaz. Bir gün adalet tesis edilir, yargı bağımsız olursa o zaman tüm bu dava süreci yeniden başlayacak ve kimin suçlu kimin suçsuz olduğu o zaman ortaya çıkacak.

"Bu cinayet göz göre göre geldi"

Devlet unutmuyor, devlet kaydediyor. 22 sene sonra Hablemitoğlu davasında ortaya bir belge çıktı. Bu belge yeni bulunmadı, mümkün değil. Bu görülen davada da ortaya çok fazla belge çıkacağından eminim. Bilmiyorum, bilsem açıklarım ama siz de tahmin ediyorsunuz. Bu cinayet göz göre göre geldi. Sinan Ateş öldürüleceğini biliyordu, eşine söyledi. Eşi kamuoyu ve mahkemeyle paylaştı. Tüm bunlardan sonra MHP ister 154 ister 254 kişilik liste yayınlasın.

"İktidar oy kaybedecek"

Halk bu davanın gidişatından dolayı AK Parti'yi de sorumlu tutarak çok ciddi tepki gösteriyor. Bu, yüzde yüz oya dönüşecek, iktidar oy kaybedecek. Bu, cinayetten sonra olmadı. Mahkeme süreci başladıktan sonra çok net görülmeye başlandı. Bu yargılama nasıl biter söyleyemem ama kamuoyunu ve aileyi tatmin etmeyeceği çok açık. Nasıl biterse bitsin bu burada bitmez.

"Anayasa çiğneniyorsa korumak için kurşuna doğru yürümeyi göze alacaksınız"

AKP iktidarını çok rahatsız ettik. Bunun farkındayız. Kirli referandum gecesinde YSK önünde bir tek ben vardım ve YSK başkanının odasına girip 'Anayasa'yı çiğniyorsunuz, bu suçtur, bunun için yargılanacaksınız' diyen benim. Yargılanacaklar. Bugün varolan seçim kirli bir referandumla kuruldu. Ben o gün CHP'nin gelmesini bekledim ama kimse gelmedi. Eğer CHP milletvekilleri kalkıp gelseydi bu referandum geçmezdi. Yollarda silahlı kişiler varmış... Anayasa çiğneniyorsa korumak için kurşuna doğru yürümeyi göze alacaksınız. Türk halkının vekili olacaksınız, çiğnendiğini bileceksiniz, yolda provokatör var diye gitmeyeceksiniz... O zaman Anayasa'yı çiğnerler ve çiğnediler. 

Nazif Okumuş birkaç gün önce dedi ki; Süleyman Soylu her yerde AKP iktidarına kırgınlığından dolayı 'Ben 2 buçuk-3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vererek Erdoğan'ın seçilmesini sağladım' diyor dedi. Buna ne kendisinden ne de hiçbir yerden cevap gelmedi.

Kayseri'deki Suriyelilere yönelik saldırılar

Kayseri'de Zafer Partisi provokasyonları engelledi. Kayseri polisi biliyor. İftiralar atıyorlar. Kimlerin attığını, kimlerin Nuh'un teknesinde bir araya geldiğini biliyorum. Hiçbir kimseye inandıramıyorlar, e ne yapacaklar? Özdağ'ı hapse atacaklar, susturacaklar, siyaset yapamayacak. Bu olaylara katılan bir tane Zafer Partili yok. 

TIKLAYIN - Kayseri'de Suriyeliler işe gidemiyor: Bazı fabrikalar üretimi durdurdu

Erdoğan demiş ki 'Libya'da 1-2 şehit verdik.' Sen bir şehit ver bakalım ailenden. 1-2 şehit diyemezsin kardeşim sen. 

"Ben Milli İstihbarat Teşkilatı ile sahada görev yapmış bir adamım"

Ben Milli İstihbarat Teşkilatı ile sahada görev yapmış bir adamım. Onlar da biliyor, ben de biliyorum, dünyanın değişik ülkelerinde... Yarın aynı şey olsun, yine... Şanlı bir mücadele veren bu insanların isimleri ben açıklamadan önce birçok yerde yayınlanmış. Yüzlerce yerde, gazetelerde... Yeni bir şey söylemiyorum, ifşa etmiyorum. İfşanın ifşası olmaz. Bunu milletvekili sıfatıyla yaptım basın toplantısında. İfşa bir niyet olur. Ben Allah rahmet eylesin demişim. Ben yaptığım şeyden mutluyum. Ben görevimi milletvekili olarak görevimi yerine getirdim. Bunun için hapse girmekse de girerim. Ümit Özdağ hapse girerse bu, seçmeni olağanüstü kızdırır.

Ben merak ediyorum İletişim Daire Başkanı neden tutuklanmadı hala? Benim isimlerini açıkladığım kişiler şehit. 

TIKLAYIN - Ümit Özdağ hakkında dava açıldı: 7 yıla kadar hapsi isteniyor!

"Davutoğlu'nun geçmişe yönelik izahları oldu"

Suriye ile mevcut durumdaki ilişkilerde bir korkum da şu, biliyorsunuz Ahmet Davutoğlu ile görüştüm. Davutoğlu görüşmeden sonra basın toplantısında Beşşar Esad ile de görüşülebilir dedi ve bir çerçeve koyduk ortaya. Bu görüşmeyin demektir. Eğer Davutoğlu'nun zihniyeti Ankara'dan gidecek heyete hakim olursa Suriye ile el sıkışmak doğru olmaz. Bu zihniyet Türkiye'nin başını çok belaya soktu.

Bizim CHP ve Gelecek Partisi'nden, İyi Parti'den, Saadet'ten, Yeniden Refah'tan istediğimiz, alamadığımız bir tek konu var; sınırda silahlı kuvvetlerin silah kullanma yetkisinin genişletilmesi, ikincisi de Ottawa Antlaşması'ndan çekilmesi. Bu konularda konuştuk. Sayın Davutoğlu'nun geçmişe yönelik izahları oldu ama onlar da bugünle ilgili değildi."

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Sinan Ateş davasına "suçtan zarar gören" olarak katılma talebinde bulunan MHP'nin, başvuru dilekçesinde 154 kişinin ismini vererek mahkemeye çağrılmasını istediğini yazdı. 

Terkoğlu'nun aktardığına göre, MHP'nin mahkemeye verdiği 154 kişilik liste şu şekilde: 

TIKLAYIN - MHP, Sinan Ateş davası için mahkemeye liste verdi; siyasetçilerden gazetecilere, hukukçulardan akademisyenlere 154 ismi hedef aldı

Siyasetçiler: Özgür Özel, Deniz Yavuzyılmaz, Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır, Sezgin Tanrıkulu, Murat Bakan, Yunus Emre, Özgür Karabat, Cumhur Uzun, Ali Öztunç, Mustafa Adıgüzel, Mahir Polat, Ümit Özdağ, Müsavat Dervişoğlu, Uğur Poyraz, Turhan Çömez, Buğra Kavuncu, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ali Babacan, Erkan Baş, Levent Tüzel, Sevda Karaca, Alper Taş, Remzi Çayır, Hüseyin Baş, Salih Uzun, Cem Toker, Doğan Aydal, Ahat Andican, Aytun Çıray, Bahattin Yücel, Ali Haydar Fırat, Emin Şirin, Fikri Sağlar, Gülay Yedekçi, Mustafa Böğürcü, Nazif Okumuş, Önay Alpago, Bahadır Erdem, Turan Aydoğan, Yavuz Ağıralioğlu, Yavuz Değirmenci, Gaye Usluer, Nesrin Nas, Ufuk Söylemez, Gülistan Kılıç Koçyiğit.

Gazeteciler: Murat Muratoğlu, Akif Beki, Ali Kemal Erdem, Altan Sancar, Asuman Aranca, Atakan Sönmez, Ayşen Şahin, Bahadır Özgür, Barış Pehlivan, Caner Taşpınar, Çiğdem Toker, Deniz Zeyrek, Dinçer Gökçe, Nedim Türkmen, Elfin Tataroğlu, Elif Doğan Şentürk, Doğan Şentürk, Ersin Eroğlu, Fatih Ergin, Fatih Polat, Fırat Fıstık, Fikret Bila, Hakan Çelenk, Hilmi Hacaloğlu, Hüsnü Mahalli, İbrahim Kahveci, İnanç Uysal, İslam Özkan, İsmail Saymaz, Kemal Göktaş, Masum Gök, Mehmet Bal, Mehmet Tezkan, Merdan Yanardağ, Miyase İlknur, Murat Ağırel, Murat Karan, Murat Yetkin, Nevşin Mengü, Nevzat Çiçek, Nurcan Gökdemir, Orhan Uğurluoğlu, Özlem Akarsu Çelik, Emre Kongar, Sertaç Eş, Seyhan Avşar, Taha Akyol, Timur Soykan, Uğur Dündar, Yaşar Aydın, Yavuz Oğhan, Yavuz Selim Demirağ, Yıldız Yazıcıoğlu, Zübeyde Sarı, Mustafa Balbay, Mustafa Kurdaş, Hilal Köylü, Orhan Bursalı, Umut Taştan, Alican Uludağ, Namık Koçak, Özlem Gürses, Yalçın Doğan.

Hukukçular: Celal Ülgen, Afşin Hatipoğlu, Bülent Yücetürk, Ruşen Gültekin, Figen Çalıkuşu, Gürkan Çakıroğlu, İlhan Cihaner, Mehmet Saral, Muzaffer Nerse, Hasan Sınar, Salim Şen, Gamze Pamuk Ateşli.

Araştırmacı/Akademisyen: Can Selçuki, Ceren Kumbasar Mumay, Güven Gürkan Öztan, Berk Esen, Can Kakışım, Haldun Solmaztürk, İbrahim Uslu, Eren Aksoyoğlu, Erol Mütercimler, Mehmet Ali Kulat, Mehmet Yaşar Altındağ, Oğul Aktuna, Mithat Baydur, Öner Günçavdı, Sait Yılmaz, Ersin Kalaycıoğlu, İpek Özkal Sayan, Semih Turhan, Sezin Öney, Suat Özçelebi, Seda Demiralp, Osman Sert, Burak Cop, Barış Övgün, Necati Özkan, Tacire Bektaş, Tayfun Atay, Onur Alp Yılmaz, Gülgün Erdoğan Tosun.

Diğer: Türker Ertürk (emekli amiral), Hanefi Avcı (emekli polis), Ömer Zengin (Sinan Ateş’in arkadaşı).