Gündem

Bahçeli'nin Erdoğan'a ilettiği rahatsızlıkları

"MHP ilkelerinden taviz vermeyecek"

14 Haziran 2019 07:03

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen ve tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sürpriz bir görüşme yaptı. Görüşmede Bahçeli'nin Erdoğan'a bazı rahatsızlıklarını ilettiği öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, dün Beştepe'de gerçekleşen görüşmede Bahçeli’nin Erdoğan’a, “özellikle AKP’nin son düzlükte Kürt kökenli seçmenlere yönelik sözleri” üzerine “MHP’nin ilkelerinden taviz vermeyeceği, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin bekası için oluştuğu ve MHP’nin de milli bekanın savunucusu olduğunu” ilettiği ifade edilidi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır’da “Kürdistan” ifadesini kullanmış ve Fener Rum Patriği Bartholomeos için “ekümenik” paylaşımı yapmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’nin yemin töreninde “Kürdistan şehitleri” için saygı duruşunda bulunmuştu. Bu tutumlar MHP kanadında rahatsızlık yaratmıştı.