Gündem

Bahçeli'nin bağışladığı arsaya cemevi yapılacak

Horasan Erenleri Federasyonu Genel Başkanı Şahin, Bahçeli'nin, yapılacak cemevine kendi isminin verilmesini istemediğini söyledi

21 Aralık 2022 16:37

Horasan Erenleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bağışladığı Nevşehir'deki altı dönümlük arsaya cemevi yapılacağını söyledi. Şahin, Bahçeli'nin, cemevine kendi isminin verilmesini istemediğini ifade etti.

Şahin, Bahçeli'nin, federasyona hibe ettiği Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki arsanın tapusunu bugün aldıklarını söyledi. Şahin, "Devlet Bey'in makamında aldık. Memurlar da oraya geldi, imzaladık" dedi.

 

"İsmimi, siyaset konusu yapmasınlar"

Arsaya, cemevi yapılacağını belirten Şahin, şunları söyledi:

"Kendisine, 'buraya ne yapalım' diye sorduğumda, 'ne istiyorsanız onu yapın' dedi. 'Biz, orayı sizin isminize layık olacak şekilde bir cemevi yapalım' dedim. Cemevi olsun, misafirhanesi olsun, yemekhanesi olsun şeklinde bir öneri getirdik. 'Benim ismimi koymayın, Horasan erenlerinden önemli bir zatımızın ismini koyarsanız memnun olurum' dedi.

Cemevi yapacağız. Hacıbektaş'a da en güzel o yakışır yani. 'Genel Başkanımızın ismiyle yapalım' demiştik ama öyle uygun görmedi. Dedi ki, 'ismimi, siyaset konusu yapmasınlar'. Saygı duyduk." (AA)

TIKLAYIN - Değeri 2,5 milyon lira: Bahçeli, Horasan Erenleri Federasyonu'na bağışladığı arsayı ağustosta satın almış