Gündem

Bahçeli'nin ardından MHP'li Vahapoğlu'ndan AKP'li Ünal'a tepki: Hadsize had böyle bildirilir

25 Ekim 2022 16:05

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir" sözlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu da tepki gösterdi. Vahapoğlu, "Hadsize had böyle bildirilir" ifadelerini kullandı. 

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gençlik buluşması ve konferans etkinlikleri kapsamında 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’na katılmış ve burada yaptığı konuşmada,  "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi MAO’nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir." demişti.   

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhuriyet'in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir" ifadelerini kullanarak Ünal'a tepki gösterdi. 

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a Bahçeli'nin ardından tepki gösteren MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı: 

"Hadsize had böyle bildirilir. Ağzınıza sağlık Sayın Genel Başkanım, milletin yüreğine su serptiniz." 

TIKLAYIN | Bahçeli, isim vermeden AKP'li Ünal'a tepki gösterdi: Talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir

TIKLAYIN | AKP'li Ünal: Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir