Gündem

Bahçeli: Milli Takımımız göğsümüzü kabartıyor, gözlerimizi yaşartıyor

03 Temmuz 2024 11:43

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Takım'ı Avusturya'yı galibiyeti nedeniyle tebrik ederek, "Milli Takımımız göğsümüzü kabartıyor, gözlerimizi yaşartıyor" dedi. 

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Avusturya ile Türkiye karşı karşıya geldi. Leipzig Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Ay-yıldızlı takımımız 2-1 kazandı ve çeyrek finale adını yazdırdı.

Bahçeli Milli Takım'ın başarısının ardından sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: 

"2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Avusturya’yı mağlup ederek çeyrek finale yükselen, aynı zamanda ay yıldızlı formayı onurla taşıyan A Milli Futbol Takımımızı gönülden tebrik ediyor, bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyorum. Çok şükür Milli Takımımız göğsümüzü kabartıyor, gözlerimizi yaşartıyor, helal olsun hepsine. İnanıyorum ki A Milli Futbol Takımımız Avrupa Şampiyonluğu’na adını, spor tarihine de şanını ve namını yazdıracaktır. Ayaklarına taş değmesin, Allah yardımcıları olsun, Avrupa Şampiyonluğu da Türkiye’nin olsun."
 

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Milli maç sevincini "Bozkurt" işaretiyle gösterince eleştirilere de neden olan Merih Demiral, gol sevincini gösterdiği "Bozkurt" işaretinde herhangi bir mesaj vermediğini ifade ederek, "Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum." demişti.  

TIKLAYIN - Merih Demiral'dan "Bozkurt" işareti açıklaması: Herhangi bir mesaj yok