Gündem

Bahçeli'den yeni parti kuracak isimlere: AK Parti'yi bölme girişimi, Türkiye düşmanlarına yarar

12 Eylül 2019 13:01

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'den ayrılarak yeni parti kuracağı konuşulan isimlere dair yaptığı değerlendirmede "AK Parti bölme girişimi, Türkiye düşmanlarına yarar. ABD'ye İngiltere'ye Fransa'ya Almanya'ya; PKK'ya, YPG'ye hizmet etmekten başka anlam taşımaz" dedi.

MHP’yi izleyen gazetecilere yemek organizasyonu düzenleyen Bahçeli burada sorulan soruları yanıtladı. CNN Türk'ten Ünal Kaya'nın aktardığına göre Bahçeli organizasyonda şunları kaydetti: 

"Yeni parti girişimleri AK Parti'yi bölme girişimidir. Türkiye düşmanlarına yarar. ABD'ye İngiltere'ye Fransa'ya Almanya'ya; PKK'ya, YPG'ye hizmet etmekten başka anlam taşımaz."

Hürriyet'ten Umut Erdem'in aktardığına göre ise Bahçeli şunları kaydetti:

"Çok partili siyasi hayata geçtiğimiz günden bu yana yüzü aşkın siyasi parti kuruluşu oldu. Bunlardan bazıları kendi kendisini kapattı, bazıları anayasa mahkemesi tarafından kapatıldı. Bazıları ise sonuç almamakla beraber tabela olarak kaldı. Çok değişik alanlarda siyasi hayatta yıldız olabilecek toplumda önemli önderlik görevini üstlenebilecek çok kişi bu siyasi tıkanıklık ve siyasette yeni oluşumlara ihtiyaç var kavramları altında ezdiler."

"Kimler var derseniz, Aydın Menderes, Cem Boyner var. Cem Uzan var. Say sayabildiğin kadar. Ama bunların hiçbirisi siyasette olamadı. Bunlar hiç tükenmiyorlar. Siyaset yenilenmiyor ama bunlar kendilerini yeniliyorlar. Onları yakinen takip ediyoruz. Sadece bazı çevreler siyasi iktidarı yıpratmak maksadıyla bu yeni oluşumlardan bahsediyorlar. Siyaset tıkanmıştır niye tıkansın? Ama siyasetin tıkandığı dönemde de en sessiz kalan insanlar bunlardır. Suyun durulmasını bekliyorlar. Darbe sonrası yeniden siyasi hayata dönüşte bir yer bulabilir miyim çabası içerisinde oluyorlar."

"Siyaset bu anlayıştan sıyrılmalı. Artık fikri kristalize olmuş siyasi partiler var. Bunlar demokrasinin güçlü akım ve alanlarıdır. Burayı güçlendirmek lazımdır. Yani bir bunlar siyasetin iktidara talip olan nehirleridir. Bu nehirleri küçük dereciklere, çaylara parçalamak yerine nehirlerin debisini yükseltmek lazımdır. ‘Taş yerinde ağırdır' diyerek yerinde kalmalarında fayda var. Yok siyasi iktidarın bir takım çevrelerin projesi olarak kendilerini o projenin figüranları haline getirip geriletmeye ihtiyaç yok. Yani böyle bir şey yapsalar ne olur bir siyasi partinin iktidarını engellemek için çaba göstermiş olurlar."

"Bazıları sanat uğruna Türkiye’yi kurban etmeye çalışıyorlar"

"Ben her şeyi takip ederim. Paragraf paragraf orada ne amaçlandığını biliyorum. Eğer o rapi yeni yetişen nesil bütünüyle parça parça kabul ederse her parçayı yönlendiren çevre Türkiye’yi karma karışık hale getirirler. Rap adına Türkiye’de darbe yapmaya heveslenen insanlar türer. O rapi iyi okumak lazım. Yazacak başka şey mi bulamadılar. Haydi söylemede becerileri var, yazmadaki becerinin onlardan olduğu kanaatinde değilim. O kadar sosyolog, psikolog, sosyal ve ekonomik yönden birikimi olan insanlar o kavramları yan yana getiremez. Birileri hazırlamış vermiş. Sen de rap okuyorsun al oku demiş. Onlar çok tehlikeli şeyler. Bazıları sanat uğruna Türkiye’yi kurban etmeye çalışıyorlar. Onlara dikkat etmek lazım."