Politika

Bahçeli: Beka yenir mi?

"Kimsenin sofrasında gözümüz yok ama patlıcan pahalıysa bu dünyanın sonu değildir"

14 Mart 2019 14:36

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçiminin "beka seçimi olduğu" iddiasını tekrar dile getirirken "Hemen konuyu ekonomiye getiriyorlar, patlıcandan bahsediyorlar… Konuyu patlıcana taşıyanlar meymenetsizlerdir. Bekayı patlıcanla mukayese etmek izansızlık değil mi? Beka yenir mi? Ucuzu, pahalısı olur mu?" diye sordu.

Aksaray'da konuşan Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Üslubumuza, sözlerimize azami dikkat edeceğiz; nezaketi elden bırakmayacağız, siyaseti, rekabeti, yozlaştırmayacağız; kırıcı, incitici olmayacağız.

Bize saray bekçisi diyen ahmaklar; biz vatanın, al bayrağın, ezanın bekçisiyiz. Zillet İttifakı ezan sesinden rahatsız. Zillet İttifakı bayrağımızı yakanlardan, İmralı canisinin heykelini yapmaktan bahsedenlerden memnun.

Milli bekamızı duydular mı adeta şok oluyorlar, deprem geçiriyorlar. Hemen işi ekonomiye getiriyorlar. Hemen konuyu patlıcana taşıyorlar. Bunlar müflis, bunlar meymenetsiz. Patlıcan yazın ucuzlar, biber, domates, yaz aylarında bollaşır. Bekayı patlıcanla mukayese etmek izansızlık değil mi? Bekayı tencerenin kaynayıp kaynamadığıyla değerlendirmek haksızlık değil mi? Elbette her vatandaşım her şeyin en güzeline layıktır. Dileriz ki, herkes istediğini yesin, istediğini içsin. Kimsenin sofrasında gözümüz yok, kimsenin mutfağına diyeceğimiz yok. Ama patlıcan pahalıysa bu dünyanın sonu değildir. Ucuzladığında herkes alır, herkes doya doya yer. Peki beka yenir mi? Bekanın pahalı veya ucuzluğundan söz edilir mi? Beka olmadan aç kalktım, tok yattım demek hiç mümkün olur mu? Beka olmadan kundaktaki yavrularımızın, emzikli sabilerin, henüz bıyığı terlememiş yavruların onurundan, ömürlerinden, gelecek düşlerinden bahsedilir mi?

Beka yoksa vatan yoktur, Aksaray yoktur, millet yoktur, akşam kuracağımız ve etrafında halka halka toplanacağımız bir sofra yoktur. Beka yoksa bereket yoktur, beraberlik yoktur, bağımsızlık yoktur, var oluş hedefleri kuruyacaktır. Bu itibarla 31 Mart seçimler bir beka seçimidir.