Dünya

Bahamalar'da turistler, otel çalışanları tarafından ilaçlanıp tecavüz edildiklerini iddia etti

09 Şubat 2024 14:55

T24 Dış Haberler

Bahamalar'a tatile giden iki ABD'li turist, konakladıkları otelin çalışanları tarafından uyuşturucu ile tecavüze uğradıklarını iddia etti. Kadınların verdikleri ifade ile güvenlik kamerası görüntüleri uyuşmadı. 

Kadınlar, bir çalışan tarafından kendilerine özel bir içecek ikram edildiğini, ancak sadece 15 dakika sonra kendilerini sarhoş hissetmeye başladıklarını söyledi.

Bir personel tarafından tenha bir alana götürüldüklerini ve üniformalı bir adam tarafından tecavüze uğrarken kendinlerine geldiklerini anlattılar. Turistlerin cinsel saldırıyı Bahamalar Kraliyet Polisi'ne bildirmelerinin ardından polis, biri 40 yaşında, diğeri 54 yaşında iki erkeği tutukladı. 

İncelenen güvenlik kamerası görüntüleri ile kadınların ifadeleri arasında tutarsızlık olduğu açıklanırken, otel iki çalışanın işten çıkarıldığını duyurdu. Otel yetkilileri, kayıtlara geçen her türlü olumsuz davranışın sıfır tolerans politikalarını ihlal ettiklerini söyledi. 

Turistlerden biri, "Tecavüz sürecim sırasında kendime geldim" dedi.

Vücutlarında morluklar oluştuğunu belirten kadınlar, vücutlarında çok sayıda ilacın bulunduğunu gösteren toksikoloji testlerinin sonuçlarını aldıklarını ve alkol oranının düşük çıktığını söyledi.