Gündem

Bağdat Caddesi'nde bikinisiyle "memelere özgürlük" protestosu yapan mankene yurt dışı yasağı

19 Aralık 2023 15:09

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde pankartlı protesto yapan manken Melisa Yaren Aydınalp gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Aydınalp, yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı. 

Melisa Yaren Aydınalp 10 Aralık Pazar günü Bağdat Caddesi'nde pankartlı protesto gösterisi yaptı. Protesto esnasında bir kişi Aydınalp’e tepki göstererek elindeki pankartı yırttı. Pankartın yırtılmasının ardından ikili arasında sözlü tartışma yaşandı. Olay sonrasında Melisa Yaren Aydınalp hakkında soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Aydınalp, Kartal'daki Anadolu Adliyesine getirildi. "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan hâkimliğe sevk edilen Aydınalp yurtdışı çıkış yasağı ve 3 ay boyunca pazartesi ve perşembe günleri en yakın kolluk birimine imza atma şartıyla serbest bırakıldı.

Melisa Yaren Aydınalp hâkimlikteki sorgusunda, "Sormuş olduğunuz görüntülerdeki kişi benim. Elimde 'Memelere özgürlük' yazan bir pankartla protesto hakkımı kullanmak için yürüyüş yapıyordum. Bu esnada arkadaşım da beni çekiyordu. Vücudumun herhangi bir mahrem yeri açıkta değildi. Hayasızca bir hareketim olmadı. Ne zaman bu şekilde normal kıyafetlerimle de yürüyüş yapsam gözaltına alınıyorum. Bu durum benim eğitim öğretim hayatımı da aksatıyor. Hakkımda istenen tedbirin reddine karar verilmesini talep ediyorum. Sürekli aynı şeyi yaşıyorum" ifadelerini kullandı.(DHA)