Politika

Babacan'dan Sinan Ateş cinayetinin çözülmesi için AKP'ye çağrı: Tarihteki yerinizi alın ve bu çetecilere karşı gelin

"Çetelerle dirsek teması içinde olanlar, suikasti örtbas etmeye çalışıyor"

12 Mart 2024 19:51

T24 Haber Merkezi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  Denizli’de partisinin düzenlediği 600 kişilik iftar yemeğine katıldı. Burada konuşan Babacan, öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş hakkında iktidara çağrıda bulundu. "Zamanında birlikte yol yürüdüğümüz iktidardakiler, tüm bunlara göz yumuyor" diyen Babacan, "Tarihteki yerinizi alın ve bu çetecilere karşı gelin, 'Olmaz' deyin. 'Vicdanımız, ahlakımız, inancımız buna el vermez' deyin. Şu mübarek Ramazan ayında, haksızlığın karşısında durun ve konuşun. Çünkü biliyoruz ki, 'Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır' dedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından 5 kurşunla öldürülmüştü. Cinayete ilişkin 22 şüphelinin tutuklandığı ve sona yaklaşılan soruşturmada dosya, 2 aylık izinden dönen savcı Ayhan Ay'dan alınmıştı Soruşturmanın uzaması bazı tutuklu şüphelilerin tahliye olması riskini de doğururken önceki gün baba Ateş, oğlu için adalet beklerken yaşamını yitirdi.

TIKLAYIN - Sinan Ateş'in babası Musa Ateş hayatını kaybetti

İftar yemeği etkinliğinde konuşan Babacan, Sinan Ateşin'in babası Musa Ateş'e başsağlığı diledi ve şunları söyledi:

“Değerli arkadaşlar, dün, Ramazan’ın ilk günüydü. Dualar edildi, ilk sahura kalkıldı, ilk iftar yapıldı. Fakat Ankara’da bir masaya, Ramazan neşesi gelmedi, gelemedi. Ankara’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş’in babası Musa Ateş, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Musa Ateş, oğlunun faillerinin ortaya çıktığını göremeden; faillerin ceza aldıklarını göremeden hayatını kaybetti. Ankara’da bir sofrada, Ramazan, bir kişi daha eksik başladı. Ankara’da bir sofra, Ramazan’da bir kişi daha eksildi. Musa Bey’e Allah’tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

"Adalet bilerek, isteyerek geciktiriliyor, zanlılar serbest kalsın diye uğraşılıyor"

Ankara’nın, başkentin, orta yerinde çeteler bir cinayet işledi. Ankara’nın ortasında, gencecik bir adam, bir baba, bir kardeş katledildi. Ankara’nın ortasında, Sinan Ateş öldürüldü.

Bu suikastla ilgili ortada henüz bir iddianame bile yok: 14 ay geçti; sürekli savcı değiştiriliyor. Adalet bilerek, isteyerek geciktiriliyor. Herkes olan bitenin, hakikatin farkında: Sinan Ateş cinayeti, örtbas edilmeye çalışılıyor. Birileri, suikastin zanlıları serbest kalsın diye uğraşıyor.

"Çetelerle dirsek teması içinde olanlar, suikasti örtbas etmeye çalışıyor"

Kim oldukları belli. Yıllardır bu işi yapanlar, yıllardır ülkeyi krizden krize sürükleyenler... Çetelerle dirsek teması içinde olanlar, çeteleri içlerine alanlar, dükkanlara çökenler, iktidara çökmeye çalışanlar... Bunlar şimdi de Sinan Ateş suikastini örtbas etmeye çalışıyor. Herkes görüyor, biliyor fakat susuyor.

"AK Parti’nin içindeki vicdanlı insanlar her şeyi biliyor, izliyor ama şimdilik susuyor"

Ne acı ki zamanında birlikte yol yürüdüğümüz iktidardakiler, tüm bunlara göz yumuyorlar. Öte yandan, AK Parti’ye gönül vermiş; AK Parti’nin içindeki vicdanlı insanlar da her şeyi biliyor, izliyor ama şimdilik susuyorlar. Bu cinayetin üstünün örtülmeye çalışıldığını biliyorlar. Buradan, bu Ramazan akşamı, bu sofrada, kendilerine seslenmek istiyorum: Tarihteki yerinizi alın ve bu çetecilere karşı gelin, 'Olmaz' deyin. 'Vicdanımız, ahlakımız, inancımız buna el vermez' deyin. Şu mübarek Ramazan ayında, haksızlığın karşısında durun ve konuşun. Çünkü biliyoruz ki, 'Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.'

Ben, buradan bir kez daha Musa Ateş’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Şimdi olmasa da, ileride adalet er ya da geç yerini bulacak. Sinan Ateş’in katilleri de arkasındaki çeteler de adalet önünde hesap verecekler."

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayetinde son savcı da görevden alındı

TIKLAYIN - Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

TIKLAYIN- Bilirkişi raporu: İşte adım adım Sinan Ateş cinayetine giden zaman çizelgesi