Spor

Aziz Yıldırım: Ali Bey, kulüplerin satılmasına olumlu bakıyormuş; "Fenerbahçe elden gidiyor" diyorum

"Fenerbahçe başkanı kuru sıkı ateş etmez; takımı ligden çekmekten kaçtı, kulübü korkak duruma düşürdü"

07 Haziran 2024 09:28

Fenerbahçe’de başkan adayı Aziz Yıldırım, Ali Koç'un "Futbolun gelişmesi için en doğrusu sahipli model ancak diğer büyük kulüpler için de diyorum; inşallah bu tılsım değişmez" sözlerine gönderme yaparak “Ali Bey, kulüplerin satılmasına olumlu bakıyormuş. Önceden “Memleket elden gidiyor” diyordum, artık “Fenerbahçe elden gidiyor” diyorum" dedi.

Fenerbahçe’de başkan adayı Aziz Yıldırım, Milliyet’e verdiği röportajda kulübün ekonomik açıdan geldiği durumu eleştirdi ve sarı-lacivertlilere kazandırdıklarını anlattı. “Ben Fenerbahçe için bu kadar mal varlığı yaptım. Bunları yapmasaydım sıfır borçla başkanlığı devrederdim” dedi. Fenerbahçe'nin kongre kararı alıp ligden çekilmemesini eleştiren Yıldırım, "Fenerbahçe Başkanı kuru sıkı ateş etmez,  kulübü korkak durumuna düşürdü" diyerek tepki gösterdi.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ali Bey’in doğru yaptığı hiçbir şey yok, tek bir çivi bile çakmadı"

"Ben Fenerbahçe için bu kadar mal varlığı yaptım. Bunları yapmasaydım sıfır borçla başkanlığı devrederdim. Arazilerin değeri artıyor. 550 dönüm arazi aldım. Bunları da dağıttım, değerlensin diye. Her zaman söyledim, mal varlıklarınız borcunuzu karşılıyorsa korkmayın.

Fenerbahçe’nin mal varlığı tahminim 600 milyon dolar. Bankalar Birliği’ne olan borcu çıkar 270 milyon dolar geriye kalır. Ne anlatıyor bunlar? Fenerbahçe’nin 45 tane tapulu malı var.

6 yılda 93 transfer yapmışlar. 194 milyon euro para ödemişler. İmza paraları, menajerlik ücretleri ve FIFA’ya ödenen katkı payı bunun içinde yok. Onları da koyarsan 250 milyon euro. 11 hoca değiştirdiler. Ali Bey’in doğru yaptığı hiçbir şey yok. Tek bir çivi bile çakmadı.

TIKLAYIN - Ali Koç: Futbolun gelişmesi için en doğrusu sahipli model ancak diğer büyük kulüpler için de diyorum; inşallah bu tılsım değişmez

"Fenerbahçe Başkanı kuru sıkı ateş etmez"

“Takımı ligden çekmekten kaçtı. Fenerbahçe’yi korkak duruma düşürdüler. Fenerbahçe Başkanı, kuru sıkı ateş etmez.

Bugün dahi Fenerbahçe’nin gücünü eline geçirmek isteyen değişik odaklar var. Yönetimin bu gücün farkında olup yönetmesi gerekiyor. Trabzon maçından sonra ligden çekileceğiz beklentisinde 25 bin kişiyi kongre için stada topladılar. Ancak o kadar kişi, oradan aldatılmışlık duygusu ile ayrıldı. O kadar milleti stada topladıysan, takımı ligden çekeceksin ve sorumluluğunu alacaksın.

Uzun ceza alacağını bildiği için takımı ligden çekmekten kaçtı. Karar Şanlıurfa’da 19 yaşındaki genç çocukları sahaya sürmek! Sonra onları maçın başında sahadan çekmek. O çocukların anılarında da kötü bir iz bıraktılar. Fenerbahçe’yi korkak duruma düşürdüler. Fenerbahçe Başkanı, kuru sıkı ateş etmez. Yapacağı şeyi yapar, yapamayacağı şeyin de blöfünü yapmaz. Bu tutumun ardından sporcular ve camia, tüm direncini kaybetti. Fenerbahçe gibi büyük bir kulübü yönetmek için Ali Bey’in pozisyonu yeterli değil. Fenerbahçe’ye, gücünün farkında olan kurumsal bir temsil gerekir.”

“Ali Bey, kulüplerin satılmasına olumlu bakıyormuş"

“Ben kazanırım. Kongre üyeleri, iki adayın da listesine bakıp öyle gitsinler seçime. Ali Bey, kulüplerin satılmasına olumlu bakıyormuş. Önceden “Memleket elden gidiyor” diyordum, artık “Fenerbahçe elden gidiyor” diyorum. Kaybedersem, hayatıma devam ederim. Ama Fenerbahçe için sorun başlayacak.”