Gündem

"Aziz Nesin'lik durum": Adı yanlış yazılan TEİAŞ, tapuda kendine ait gayrimenkulleri bulmaya çalışıyormuş

"Kurum isminin yanlış veya eksik yazılması nedeniyle tapudan çıkardığımız milyonlarca kayıt var"

25 Haziran 2022 08:38

Hürriyet yazarı Nuray Babacan, Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin, kurumun adı yanlış veya eksik yazıldığı için tapuda kendilerine ait gayrimenkulleri bulmaya çalıştığını yazdı. 

Babacan, bugünkü yazısında Türk edebiyatında bürokrasinin en önemli yergilerinden biri olan Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı romana atıfta bulunarak "Aziz Nesin'lik durum" dediği olayla ilgili olarak, "TBMM KİT Komisyonu’nda kurumların hesapları incelenirken, muhalefet milletvekilleri özelleştirme esnasında çok sayıda kurum gayrimenkulünün el değiştirdiğini iddia ederek, kamunun kayıplarını gündeme getirdi" ifadesini kullandı. 

Babacan, TEİAŞ'ın Genel Müdür Osman Kaldırım'ın da konunun özelleştirmeyle ilgili olmadığını belirterek şunları söylediğini aktardı:

“Özelleştirmeden çok önce başlattığımız bir çalışma var. Kurum isminin yanlış veya eksik yazılması nedeniyle tapudan çıkardığımız milyonlarca kayıt var. Yanlış yazılmalar var. Mesela tapudaki memur kurum ismini ‘TEİA’ yazmış. Biz ‘text’ taramayla yüz binlerce veriyi aldık, onları işliyoruz, hepsini tespit ederek TEİAŞ adına kaydedeceğiz. Bu bizim mal varlığımıza sahip çıkma çalışmamız.”

Yazının tamamı için tıklayın.