Dünya

Azınlık Kongre üyelerine, "Pelosi biletinizi alır, ülkenize dönün" diyen Trump: Demokratların bu insanları koruması beni üzüyor

15 Temmuz 2019 10:48

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, dün dört azınlık Kongre üyesine "Ülkenize dönün" demesine tepki gösterenlere "ABD hakkında kötü konuşanlara destek verilmesi üzücü" dedi. 

Trump'ın dün yaptığı paylaşımları "ırkçı" ve "kadın düşmanı" bulan birçok siyasetçi ve sosyal medya kullanıcısı tepkilerini dile getirdi. Trump, bu tepkilerin ardından şu açıklamada bulundu:

"Demokratların ülkemiz için çok kötü şeyler söyleyen, ayrıca İsrail'den gerçek ve dizginsiz bir biçimde nefret eden bu insanlara destek olduğunu görmek çok üzücü. Üstlerine gidildiğinde Nancy Pelosi de dahil olmak üzere muhaliflerine 'IRKÇI' diyorlar. Kullandıkları iğrenç dil ve ABD'ye karşı söyledikleri birçok iğrenç şey sonuçsuz kalmamalı. Eğer Demokrat Parti bu utanç verici davranışlara hoş görü göstermeye devam etmek istiyorsa 2020'de onlarla sandıkta görüşmek için daha da heyecanlıyız."

Ne olmuştu?

Demokrat Kongre üyeleri İlhan Omar, Ayanna Pressley, Rashida Tlaib ve Alexandria Ocasio-Cortez, Demokrat Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile bir fikir ayrılığı yaşamıştı.

Trump, bu tartışmanın ardından Twitter üzerinden, "Hükümetleri tam anlamıyla felaket olan, dünyanın en kötü, en yozlaşmış ülkelerinden gelen 'ilerlemeci' Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi kadınların, ABD gibi dünyanın en güçlü ve harika milletine hükümetin nasıl işleyeceğini söylemeye çalışması çok ilginç. Neden geldikleri tamamiyle bozulmuş ve suç dolmuş yerlere dönüp oraları düzeltmiyorlar? Sonra döner bize nasıl yapıldığını gösterirler. Bu yerlerin sizin yardımınıza ihtiyacı var. Eminim Nancy Pelosi, gitmeniz için seyahat ayarlamalarınızı yapmaktan memnun olacaktır"