Ekonomi

"Az, çok demeyelim, boş geçmeyelim' diyen dayıların kadim sistemi ile ülke yönetileceği kimin aklına gelirdi?"

Sözcü yazarı, Erdoğan'ın "50 işçi daha alıverın" sözlerini değerlendirdi

25 Mayıs 2019 07:45

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 12. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda söylediği, "Birilerine 'Sen devasa fabrikatörsün yanına 50 işçi daha alıver' dediğimizde rahatsız olanlar var" sözlerini eleştirdi. Muratoğlu, "Cami çıkışı, “Beyler az, çok demeyelim, boş geçmeyelim” diyen dayıların bu kadim sistemi ile ülke yönetileceği kimin aklına gelirdi?" ifadesini kullandı.

Muratoğlu'nun "Al bütün işsizleri işe bitsin bu işkence!" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Erdoğan, “Birilerine ‘Gel bakalım sen devasa bir fabrikatörsün, yanına 50 kişi daha al' dediğimizde rahatsız olanlar var” dedi…

Şerefsizim, benim de aklıma 62 kişi gelmişti! İlla yuvarlak sayı olsun diye neden 50'de bırakayım ki? Zira her kuşu tuttum, bir insan kaynakları uzmanlığım kaldı.
Hatta “Bak beyim, sana iki çift lafım var” diye söze girip, “Paran var, pulun var, her şeyin var. Binlerce kişi çalışıyor emrinde. Yakışır mı sana şikayet etmek?” diye söze girecektim. Erdoğan benden önce davranmış, fena içerledim.

★★★

Cami çıkışı, “Beyler az, çok demeyelim, boş geçmeyelim” diyen dayıların bu kadim sistemi ile ülke yönetileceği kimin aklına gelirdi?
Ülke değil metrobüs sanki… Fabrikada boş yerlere doğru ilerlersek yeni istihdam sağlanabilir mi? Eskiden “Her şeyi devletten beklemeyin” denirdi. Şimdi devlet vatandaştan bekliyor her şeyi!

Yazının tamamı için tıklayın