Gündem

Erol Ayyıldız için Emniyet Genel Müdürlüğü iddiası: Eskişehir'de veda ziyaretlerine başladı

22 Haziran 2023 20:03

T24 Ankara

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olarak görevlendirilmesinin ardından Emniyet Genel Müdürü de değişiyor. Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın yeni Emniyet Genel Müdürü olmasını sağlayacak kararname hazırlandı. Hakkındaki atama kararını öğrenen Ayyıldız, Eskişehir’de veda ziyaretlerine başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakan yardımcıları atamasının ardından bürokraside beklenen değişimler için düğmeye basıldı. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki önemli görevler arasında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yeni atama yapılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hazırlandı.

Alınan bilgiye göre önceki Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın İçişleri Bakan Yardımcısı olmasıyla boşalan bu görev için Eskişehir Valisi olarak görev yapan Erol Ayyıldız’ın getirilmesi öngörüldü. Daha önce kulislere mevcut Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın atanacağı iddia edilirken, bugün öğle saatlerinde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Aktaş’ın ardından söz konusu göreve daha önce Zonguldak, Aydın ve İzmir’de valilik yaptıktan sonra Eskişehir Valiliği'ne getirilen Erol Ayyıldız’ın atamasının yapılması kararı alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onay verdiği atama kararı sonrasında yeni görevi öğle saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Ayyıldız’a sözlü olarak bildirildi.

Hakkındaki atama kararını öğrenen Vali Ayyıldız, öğleden sonra kentte veda ziyaretlerine başladı. Ayyıldız’ın atama kararnamesinin bu gece yayımlanacak Resmi Gazete’ye yetiştirileceği ifade edildi. Ayyıldız’ın yarın itibarıyla göreve başlayacağı öğrenildi.

Ayyıldız’ın yanı sıra Edirne Valisi iken Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın da görevden ayrılması ile birlikte yeni valiler kararnamesinin hazırlıkları son aşamaya geldi.

Yeni hazırlanan kararname çerçevesinde daha önce görev yapan ve merkeze çekilen valilerden bir bölümünün yeniden eylem bir vali olarak görevlendirileceği belirtildi.