Gündem

Muharrem İnce bugün basın toplantısı düzenleyecek

11 Mayıs 2023 10:40

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlere 3 gün kala Ankara'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Dün yapılması planlanan İzmir ve Manisa mitinglerini sağlık sebeplerinden dolayı erteleyen Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bugün saat 14.00'te bir basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı. İnce, dün yayınladığı sosyal medya mesajında, FETÖ'nün, sahte dekont ve kasetlerle hakkında algı operasyonu başlatığını savunmuş, savcıları göreve çağırmıştı.

Dün Memleket Partisi'nin Manisa ve İzmir'de düzenlemeyi planladığı mitingler ertelenmişti.

Partiden yapılan açıklamada, İnce'nin rahatsızlığı nedeniyle yapılamadığı duyurulmuştu. Daha sonra sosyal medyadan bir açıklama yapan İnce, FETÖ tarafından sahte dekont ve kasetlerle hakkında bir algı operasyonu yapıldığını söylemişti.

İnce'nin açıklaması bekleniyor

Ankara'da yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler Muharrem İnce'nin bugün yapacağı basın toplantısına çevrildi. Saat 14.00'te düzenlenecek basın toplantısında Muharrem İnce'nin son yaşananlarla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Memleket Partisi Sözcüsü: Pes!

Öte yandan Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan, İnce'nin adaylıktan çekileceği iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ben bunlara cevap vermekten yoruldum. Memleket Partisi kurulduğu günden beri algı operasyonuna maruz kalıyor. İnce neden çekilsin? İnce'nin çekilmesini gerektirecek bir durum var mı? Montaj görüntüler, sahte belgeler yayınlanıyor, İmamoğlu'na taş atılıyor sonra Memleket Partisi'ne hemen çekil baskısı yapılıyor. Sayın İnce adaylıktan çekilmiyor" demişti.

Sayan, yaklaşık bir saat önce yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sahi; yapılan bunca algı operasyonundan sonra hâlâ ‘çekilecekler’ söylentilerine inanan var mı? Pes…” diye yazdı.

Memleket Partisi: Muharrem İnce, bugün saat 14:00’de basın toplantısı yapacak

Memleket Partisi Genel Başkan İletişim Danışmanı Oğuz Uçar, "Cumhurbaşkanı adayımız ve Memleket Partisi Genel Başkanımız sayın Muharrem İnce, bugün saat 14:00’de Parti Genel Merkezimizde Basın Toplantısı düzenleyecektir" duyurusunu yaptı. 

TIKLAYIN - Muharrem İnce’den "kaset" açıklaması