Dünya

Ayrılıkçı grup: Myanmar'da ordu bir konsere hava saldırısı düzenledi; 60 kişi hayatını kaybetti

25 Ekim 2022 07:30

T24 Dış Haberler

Myanmar ordusunun Kaçin azınlıklarından ayrılıkçı bir grubun kontrol ettiği bölgede yapılan konsere hava saldırısı düzenleyerek onlarca kişiyi öldürdüğü belirtildi. 

The Guardian'ın aktardığına göre konserin organizatörleri ve bir yardım çalışanı, saldırıda aralarında müzisyenler de bulunan 60 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Kaçin'de düzenlenen saldırının, paylaşılan verilerin doğru olması durumunda Myanmar'da ordunun geçen şubat ayında bir darbe ile iktidarı ele geçirmesinden bu yana yapılan en kanlı hava saldırısı olduğu düşünülüyor. 

Konser alanından çekildiği belirtilen görüntülerde çökmüş ve kırılmış tahta yapılar görülüyor. Çekilen görüntülerde ayrıca hasar görmüş motosikletler, plastik sandalyeler ve başka enkazlar görüldü.

The Guardian, paylaşılan ölüm verilerini bağımsız olarak doğrulayamadıklarını belirtti.

Myanmar'da bağımsızlık isteyen etnik azınlıklara yönelik sert müdahaleler geçen şubat ayından bu yana devam eden askeri cunta yönetiminde arttı.

Yerel gözlemci kurumlara göre darbeden bu yana muhalifler üzerinde büyük bir baskı kurulurken; 2 bin 300 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 15 bin kişi tutuklandı.