Gündem

Aylin Kotil CHP'nin Hatay teklifini neden reddetti?

CHP yönetiminin şarkıcı ve AHBAP Başkanı Haluk Levent’e teklif götürdüğü de ortaya çıkmıştı

16 Şubat 2024 10:12

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’ı yeniden aday gösteren CHP’nin gelen tepkilerin ardından aday arayışı sürüyor.

CHP'nin Hatay Belediye Başkan adaylığı için Lütfü Savaş kararı tepki çekmiş, mevcut başkan Savaş, Hatay'da depremin birinci yıldönümünde protesto edilmişti. Gözler, CHP yönetiminin vereceğe karar çevrilirken,  “Anketlerde bir şey görüyorsak müdahale ediyoruz, görürsek ederiz” İfadelerini kullanan Genel Başkan Özgür Özel, konu hakkında yaptığı son açıklamada alternatif arayışı içinde olduklarını söyledi

Hatay krizi devam ederken,  şarkıcı ve AHBAP Başkanı Haluk Levent’e teklif götürüldüğü ortaya çıkmış Levent de bunu doğrulamıştı. Ancak CHP’den yapılan açıklamada Levent’e resmi bir davette bulunulmadığı belirtilmişti.

Son olarak CHP kulislerinde Aylin Kotil’e teklif götürdüğü, Kotil’in teklifi kabul etmediği iddia edildi. Bu yönde haberlerde kimi basın organlarında yer aldı.

Patronlar Dünyası'ndan Ali Kemal Erdem'e konuşan Kotil, “Evet teklif aldım. Çok detay anlatmayayım ama böyle bir teklif aldığımı söyleyeyim” dedi.

Aylin Kotil, “Özgür Özel mi aradı?” sorusuna “Hayır. Özgür Bey’e çok yakın biri aradı” dedi.

"Yolunu yordamını bilmiyorum"

Kotil, teklifi reddettiğini söyleyerek nedenine dair şöyle konuştu:

“Hatay çok büyük acılar yaşadı. Çok farklı bir yer. Büyük bir acı var. Ben orayı bilmiyorum. Yolunu yordamını, sokağını bilmiyorum. O insanlara saygısızlık olur diye düşündüm açıkçası. O yüzden kabul etmedim. Orayı bilen birinin orayı yönetmesi gerektiğini düşündüm. Farklı bir yer Hatay. Başka bir yere benzemiyor geçen sene yaşanan depremden dolayı. Farklı hassasiyetleri olan bir yer. Oraya dışarıdan birinin aday yapılmasını doğru bulmuyorum. O an söyledim” dedi.

TIKLAYIN-CHP'li Özgür Özel'den Lütfü Savaş açıklaması: Alternatif görürsem, adayı değiştiririm