Gündem

Yönetim Kurulu aylardır toplanamıyordu; DHMİ’de atama yapıldı

Toplanamayan ve yeni karar alamayan yönetim kurulu, bunun yerine üçlü istişarelerle süreci sürdürdü

14 Temmuz 2019 09:11

Eski Genel Müdür Funda Ocak’ın emekliliğe ayrılmasının ardından yönetim kurulu üye sayısı üçe düşen Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne geçen hafta atama yapıldı. Atama yapıldığı gün yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Ancak ayda iki kez toplanma zorunluluğu bulunan yönetim kurulunun Mayıs ve Haziran aylarında hiç toplanamadığı ortaya çıktı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre Eski Genel Müdürü Orhan Birdal döneminde yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen ve Birdal’ın görevinden alınmasının ardından aynı soruşturmada ismi geçen Funda Ocak’ın atandığı DHMİ’ye dördüncü yönetim kurulu üyesi aylar sonra bulundu.

Ocak’ın emekliye ayrılmasının ardından yönetim kademesi değişen ve üye sayısı üçe gerileyen DHMİ’de yönetim kurulu toplantıları dört üye sayısına ulaşılamadığı için yapılamadı.

Toplanamayan ve yeni karar alamayan yönetim kurulu, bunun yerine üçlü istişarelerle süreci sürdürdü. İstanbul seçimleri nedeniyle aksayan atama işlemi, 8 Temmuz’da yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi’ye gönderdiği yazıda, kurumun dördüncü Yönetim Kurulu üyeliğine, Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Necdet Sümbül’ün atandığı ve yönetim kurulunun toplandığını bildirdi.

Havalimanlarına ilişkin önemli süreçlerin geride kalmış olmasına karşın DHMİ Yönetim Kurulu’nun toplantı yeter sayısına yeni ulaşılabildiğini bildiren İlgezdi, “Kamunun hemen hemen tüm alanlarında görülen ciddiyetsizlik DHMİ’ye de sirayet etti. Aylarca bir üye dahi atayamadılar ve kurumun karar almasını imkansız hale getirdiler. Bürokrasi hızlanacak diye Başkanlık Sistemi’ni getirenlerin ülkeye verdiği zararı bir kez daha gördük” dedi.

CHP'li İlgezdi, DHMİ'deki istifa krizini ve yönetime kayyım atanacağı iddialarını Meclis'e taşıdı