Gündem

Aykut Erdoğdu CHP’ye geri döndü

Erdoğdu, CHP’li milletvekillerinin WhatsApp grubuna yeniden katılırken, Erdoğdu’nun Meclis’in internet sitesindeki profiline de CHP logosu yeniden eklendi

01 Şubat 2023 19:30

CHP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, bugün toplanan Merkez Yönetim Kurulu kararıyla partiye geri döndü. Erdoğdu, milletvekilleri WhatsApp grubuna da eklendi.

CHP’den yedi ay önce istifa eden İstanbul Milletvekili Erdoğdu, bugün partisine geri döndü. Erdoğdu’nun bugün toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu kararıyla yeniden partili olduğu öğrenildi. Bu kararla birlikte Erdoğdu, CHP’li milletvekillerinin WhatsApp grubuna yeniden katılırken, Erdoğdu’nun Meclis’in internet sitesindeki profiline de CHP logosu yeniden eklendi.

Erdoğdu, eski eşi Özge Erdoğdu’nun yayınladığı ses kaydında kullandığı ifadeler nedeniyle gündeme gelmişti. Erdoğdu’nun bu kayıtta, yakın zamanda evlendiği Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Tuba Torun’un Parti Meclisi’ne girmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile defalarca konuştuğunu söylediği duyuluyordu.

Aynı hesaptan paylaşılan başka bir kayıtta da Tuba Torun’un “yalanla, dolanla milletvekili olunduğunu” ve kadın hakları mücadelesine rağmen haksızlığa uğradığını söylediği iddia edilmişti. Bu kayıtların yayınlanmasının ardından Erdoğdu, eşi Torun’dan özür dileyen bir paylaşımda bulunarak, “Yaşattıklarım için kendisinden bütün kalbimle özür diliyorum… Şu an tek derdim oğlumu ve eşim Tuba'yı bu yaşananların şokundan koruyabilmek” demişti.

Yaşananların ardından Erdoğdu ve Torun çifti CHP’den istifa etmiş, partiden yapılan açıklamada da “Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler” denilmişti.

Erdoğdu’nun partiye dönmesiyle CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 135’e yükselmiş oldu.

TIKLAYIN | CHP'li Aykut Erdoğdu; eski eşinin açıkladığı konuşma kaydının ardından hastaneye kaldırılan yeni eşi Tuba Torun'dan özür diledi

TIKLAYIN | Eski eşi ile telefon konuşması sosyal medyaya yansıyan milletvekili Aykut Erdoğdu ile YDK Üyesi eşi Tuba Torun, CHP'den istifa etti