Gündem

Aydın Efeler'deki Süleymancılar tarikatına ait yurttaki yangın hakkında soruşturma başlatıldı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama ile yurdun kaçak olduğu ortaya çıktı

05 Temmuz 2019 10:32

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Girne Mahallesinde, Süleymancılar tarikatına ait olduğu belirtilen özel bir yurtta önceki gün çıkan yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. İl Müdürlüğü’nün açıklaması ile öğrenci yurdunun kaçak olduğu ortaya çıkarken, yurtta ilkokul, ortaokul ve lise çağında 50’ye yakın öğrencinin barındığı ve yangın ile büyük bir faciadan son anda dönüldüğü anlaşıldı.

BirGün'ün haberine göre Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada, söz konusu binada İl Müdürlüklerine bağlı özel öğrenci barınma faaliyeti gösteren bir yurt bulunmadığı kaydedildi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruşturma açıldığına dair açıklaması şu şekilde:

“02.07.2019 Salı günü sabah saatlerinde Girne Mahallesinde bulunan ve içerisinde öğrencilerin kaldığı ifade edilen bir binanın çatı katında yangın çıktığı basında yer almıştır. Söz konusu binada Müdürlüğümüze bağlı özel öğrenci barınma faaliyeti gösteren bir yurt bulunmamakla birlikte, tarafımızca konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur.”

Aladağ'daki yurtta 11'i çocuk 12 kişi hayatını kaybetmişti

Adana'nın Aladağ ilçesinde yine Süleymancılar tarikatına ait olduğu belirtilen yurtta 29 Kasım 2016’da yangın çıkmış 11'i çocuk 12 kişi hayatını kaybetmişti. Yangın hakkındaki davada dün (4 Temmuz) karar verildi.

Aladağ yurt yangını davasında bütün yöneticilere ceza verildi

18 sanıktan 8'ine 8 yıl 10 ay 20 gün ile 12 yıl 2 ay 20 gün arasında değişen hapis cezaları verildi. Kamu görevlisi sanıklar hakkında ölüme sebebiyet olma suçundan beraat kararı verilirken, görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılmalarına karar verildi.