Gündem

Ayder Yaylası'ndaki salıncaklar sökülmeye başladı; verilen süre yarın doluyor

Görüntü kirliliği gerekçesiyle salıncaklar kaldırıldıktan sonra, yayla Valilik kararıyla kamulaştırılacak

31 Ağustos 2019 15:18

Rize'nin turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'nda, görüntü kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle kaldırılması için sahiplerine 1 Eylül'e kadar süre verilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölge ziyaretinde "O acayip şeyleri temizleyeceğiz" cümlesiyle tepki gösterdiği salıncakların sökümüne başlandı. Çamlıhemşin Belediye Meclis üyesi İsmail Sarı'nın oğlu Erdal Sarı, verilen sürenin bitmesini beklemeden işlettiği 2 salıncağı söktürüp, demirlerini de bölgeden çıkardı. 

Geçen ay yaylayı ziyaret eden Çevre ve Çevrecilik Bakanı Murat Kurum, salıncakların kaldırılması için talimat vermişti. Salıncaklardan yaylada yer kalmaması üzerine Rize Valiliği harekete geçerek, salıncakların kaldırılması için sahiplerine uyarı gönderdi. Valilik, 1 Eylül'e kadar süre vermesinin yanı sıra, yaylanın orta yerinin kamulaştırılması için de çalışma başlattı. Kamulaştırılacak alanda yapı yapılamayacağı ve salıcak kurulamayacağı bildirildi.

"Diğer arkadaşlara öncü olmak istedik"

Turizmci Erdal Sarı, kaldırılması için verilen sürenin sonlanmasını beklemeden, 2 salıncağını söktü.
Sarı, konuyla ilgili olarak "İnşallah devletimiz bize uygun bir yer gösterir. Fırsat vererek bunu da ruhsatlandırır. Biz burada çevre kirliğini ortadan kaldırmak için diğer arkadaşlara öncü olmak istedik. Tebligatlar doğrultusunda onlar kaldırmadan biz bu salıncakları buradan kaldırıyoruz" dedi. (DHA)