Dünya

Avustralya'da kırsal alanda kaybolan kadın 5 gün boyunca şarap ve lolipopla hayatta kaldı

07 Mayıs 2023 14:10

Avustralya'nın Victoria eyaletinde, kırsal alandan geçtiği sırada arabası çamura saplanan ve hiçbir yerleşim bölgesine ulaşamadığı için 5 gün boyunca bölgede mahsur kalan kadın cuma günü sağlıklı şekilde bulundu.

The Mirror'ın haberine göre, 48 yaşındaki Lillian, annesinin ziyaretine gittiği sırada arabasının çamura saplanmasının ardından hareket edemedi. Mahsur kaldığı bölgede cep telefonu sinyali olmaması sebebiyle kimseye haber veremedi.

Lillian'ın kaybolduğu bölge en yakın yerleşim birimine yaklaşık 100 kilometre uzaktaydı ve sağlık sorunları sebebiyle yardım isteyecek kadar yürüyemedi.

Yanında, hiç su bulunmayan Lillian, annesine hediye aldığı bir şişe şarap ve birkaç lolipop ile günlerini geçirmeyi başardı. Geceleri havanın soğumasını ise arabasının ısıtıcısı ile aşmayı başardı.

Kaybolduğu bölgeden uzaklaşmayarak yardım beklemeye karar veren Lillian, görünmesini kolaylaşacağı açık alanlarda durmayı tercih etti.

Bir süre sonra Lillian'a ulaşamayan ailesi polise haber verdi ve polisin helikopter destekli arama çalışmaları sonucunda kurtarılmayı başardı.

Kurtarıldığında iyi durumda olan Lillian, bir süre susuz kaldığı için tedavi altına alındı.