Gündem

Avukat Gönenç Gürkaynak tepkiler üzerine o tweet'ini sildi: Deprem zamanı belli bir binanın sorumluluğunu alıp dert etmek utanılacak bir şey değil

06 Şubat 2023 12:06

Geçmiş yıllarda vergi rekortmeni avukatlardan olan Gönenç Gürkaynak’ın, “Şanlıurfa Göktepe’de yaptırdığım ELIG Avukat Bürosu İlköğretim Okulu’ndan haber almaya çalışıyorum” paylaşımı sosyal medyada tepki çekti.

Söz konusu paylaşımını silen Gürkaynak, yeni paylaşımında, “Şanlıurfa'nın Göktepe köyünde bulunan yahut oraya ulaşabilecek olan bir kişi varsa, bana bu tweet altına yazabilirse minnettar olurum” diye yazdı. Ancak Gürkaynak’ın yeni paylaşımının altına eski tweet’inden dolayı tepkiler geldi. Gürkaynak, bu tepkilerden birinin altına, “Deprem zamanı belli bir binanın sorumluluğunu alıp dert etmek, okula bir şey olduysa destek verip tedbir almak istemek, bilgi almaya gayret etmek, utanılacak bir şey değil. Sosyal medyada insanları kötü ışık altında tutma hobisinden faydalıdır. Gölge etmeyin, başka ihsan istemem” açıklamasını yaptı.

Gürkaynak, “Sayın Gürkaynak, bakin bu sefer okul yaptırdığınızı belirtmemişsiniz. Yani amaç neydi ne hedeflediniz hangi düşünceyle yazdınız bu mesajı hep çok merak ediyor olacağım” diyerek kendisini eleştiren bir başka kişiye de, “Amaç deprem zamanı bir okulun sorumluluğunu alıp okula veya öğrencilerinin evlerine bir şey olduysa destek verip tedbir almak. Buna işaret ederek bilgi almaya gayret ettim. Sonra insanların ‘vays, okul mu yaptırdın’ konusunu fark edip silip daha etkisiz genel dille tekrar sordum” diye yanıt verdi.

Pek çok kişi Gürkaynak’ı eleştirirken, kimileri de destek verdi. İşte o paylaşımlardan bazıları şöyle: