Gündem

Avukat Celal Ülgen'den arabuluculuk sınavı açıklaması: FETÖ zihniyeti işbaşında

Sınavda soruların iktidara yakın isimlere dağıtıldığı iddia ediliyor

06 Aralık 2019 10:25

Adalet Bakanlığı’nın geçen haftalarda yaptığı arabuluculuk sınavına milletvekillerinin, AKP’ye yakın siyasetçilerin girmesi ve sınav sorularının iktidara yakın isimlere dağıtıldığı iddialarına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Arabuluculuk sınavına giren avukatlar, “Şaibe olacağını bilseydik para yatırıp sınava girmezdik. Aylarca bu sınav için çalıştık” dedi. Avukat Celal Ülgen, arabuluculuk sistemindeki soruların dağıtıldığı iddialarına yönelik “FETÖ zihniyeti işbaşında” dedi. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ise “Bu sınavın doğru bir biçimde yapılmadığını biliyoruz" dedi

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre Celal Ülgen, sınav sorusu çalma ve dağıtmanın FETÖ’nün taktiği olduğunu ve FETÖ taktiğinin halen işbaşında olduğunu söyledi. Arabuluculuğun bir “Amerikancılaştırma çabası” olduğuna dikkat çeken Ülgen, “İş davalarına dava şartı olarak getirilmesi daha sonra ise bu kavramın alanını genişletmek için bütün ticari davalar için ve de kısmen aile hukukundan doğan davalar için de öngörülmesine tanık olmaktayız. Yabancı hukuk sistemlerinden, ülkemizin sosyal yapısı ve hukuk anlayışları dikkate alınmadan ülkemize dayatılması ve kaba montajı ülkemizdeki yargı birliğini ve hukukun üstünlüğü ilkesini temelden zedelemiştir” ifadelerini kullandı. 

"Sonuçlarının açıklanmasıyla net bir şekilde ortaya çıkar"

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ise “Bu sınavın doğru bir biçimde yapılmadığını biliyoruz. Başta kamu görevlileri ve bazı kişilere devletin kurs adı altında deneme sınavı yaptığından dahi söz ediliyor. Bu konuda yetkililerin açıklama yapmasını çok talep ettik. Ancak herhangi bir açıklama yapılmadı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla bunlar daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır” dedi.