Dünya

Avrupa'nın önde gelen siyasi danışmanları İzmir'de toplanacak

24 Ağustos 2023 14:46

Demokrasi ideali etrafında toplanmış siyasi danışmanlardan oluşan Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği (European Association of Political Consultants, EAPC), bu yılki toplantısını İzmir’de gerçekleştirecek.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden, ABD'den ve Güney Amerika’nın farklı ülkelerinden danışmanların yer alacağı toplantının bir bölümünde, siyasetle ilgilenen herkese açık bir konferans düzenlenecek. İzmir Marriott Oteli’nde 11-13 Eylül 2023'te yapılacak konferansa katılım için kayıt EAPC'nin web sitesinden yapılabilecek.

Her yıl Avrupa’nın farklı bir şehrinde bir araya gelerek dünyanın karşı karşıya kaldığı ana problemleri ve farklı coğrafyalarındaki seçim kampanyalarının dinamiklerini tartışan danışmanlar, bu yıl, “Siyasi Kampanyaları Yeniden Düşünmemiz mi Gerekiyor?” başlığıyla bir araya geliyor. Konferansta negatif kampanyaların gücü, dijital kampanyalar, ABD'de Kongre Binası'na ve Brezilya'daki hükümet mahallesine yapılan saldırı örneklerinin de yer aldığı, toplumda yayılan güvensizlik ve nefret gibi duyguların ışığında yapılan farklı seçim kampanyaları tartışılacak.

Avrupa’nın en büyük siyasi danışmanlar derneği olan EAPC Başkanı Dr. Gülfem Saydan Sanver, konferans için bu sene İzmir’in seçilmiş olmasının önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Birbirine çok yakın iki önemli seçim sürecini halihazırda yaşayan ülkemiz, seçim kampanyaları üzerine çalışan herkesin yakından incelemek istediği bir örnek haline geldi. Tüm iletişim kampanyalarında olduğu gibi, siyasal iletişim kampanyaları için kritik bir mecra olarak sosyal medya platformlarının etkisinden yapay zekanın kullanımına pek çok konuda güncel bilgilerin paylaşılacağı bir konferansı düzenlemekten tüm yönetim kurulu üyelerimizle birlikte çok mutluyuz. Konferansın, iyi örnekleri meslektaşlarımızla paylaşabilmek ve siyasal iletişime ilgi duyan herkesi besleyecek bilgileri aktarabilmek için değerli bir platform sunacağına inanıyorum.”