Ekonomi

AVM ciroları ağustosta yüzde 55 arttı

28 Ekim 2024 11:07

T24 Ekonomi

AVM ciro endeksi, ağustosta bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmamış olarak incelendiğinde yüzde 55 artarak 3 bin 279 puana yükseldi.

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, ağustosta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55, bir önceki aya göre yüzde 5,5 arttı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin ağustos ayı sonuçları açıklandı.

Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre, ciro endeksi, ağustosta geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmamış olarak incelendiğinde yüzde 55 artarak 3 bin 279 puana yükseldi.

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Son anket sonuçları açıklandı: AKP 31 Mart'tan sonra ilk kez CHP'yi geçti

TIKLAYIN | Hasan Cemal: PKK'nın şiddet ve terör politikaları barışın yolunu tıkıyor; devletin de demokrasi ve hukuk yolunu tıkamaktan vazgeçmesi lazım

TIKLAYIN | İstanbul'da bıçaklı taciz dehşeti kamerada | İki kız kardeşin kapısına dayandı: "Aç kapıyı, annenler evde yok biliyorum, sizi seviyorum"

TIKLAYIN | Takipçilerini dolandırarak 55 milyon dolar para toplayan YouTube fenomeni firarda

TIKLAYIN | Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran peş peşe paylaşımlar yaptı; 45 dakika sonra hepsini sildi

TIKLAYIN | Devlet Tiyatroları’nın hesabı, olmuş size Tamer Karadağlı’nın hesabı

Ağustos için açıklanan yıllık enflasyon oranının yüzde 51,97 olduğu düşünüldüğünde, metrekare verimlilik endeksindeki artışın enflasyon oranının üstünde gerçekleştiği görüldü.

Ağustosta metrekare verimlilik endeksi temmuz ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 5,5 yükseliş göstererek 3 bin 279 puana ulaştı.

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro ağustosta Türkiye genelinde 12 bin 500 lira iken İstanbul'da 14 bin 512 lira, Anadolu'da 11 bin 159 lira olarak gerçekleşti.