Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Gazze için boykot çağrısı

31 Mayıs 2024 10:32

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan Audi A8 makam araç kullanan ve tepkilerin ardından aracı iade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gazze'deki İsrail saldırılarına karşı boykot çağrısı yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Filistinlilerin her saat başı toplu katliamlara ve soykırıma maruz kaldığına değinerek, "Zalim işgalcilerin hiç merhameti yok, yavruları katlediyorlar, yakarak katlediyorlar. Yakarak katlediyorlar. Ey dünya kör müsün, artık senin anlayışında ahlak diye bir şey kalmadı mı? Hukuk diye bir şey kalmadı mı? Ey insan hakları savunucuları, neredesiniz? Hayvan hakları savunucuları, sizin gözünüzde binlerce, on binlerce masum insanın insanı bir ne diyeyim? Yani hayvanlardan herhangi birisi kadar bile değeri yok mu, neredesiniz? Sesiniz niye çıkmıyor? Yüreğimiz kan ağlıyor" dedi.

Erbaş, Filistin'e yardım göndermenin önemine ve İsrail'e yapılan yardımların büyük günah olduğuna değinerek, "Aziz kardeşlerim bizim elimizde ne geliyor şu anda? Yardım göndermek, boykota devam etmek. Zalim işgalcilere bir bardak su dahi gönderen büyük bir haram işlemektedir, büyük bir günah işlemektedir. Bunu buradan açıkça haykırıyorum, söylüyorum. Zalimlere yardım eden, dolaylı yollardan dahi olsa yardım edenler bunun hesabını verecek. Bunun hesabını hem dünyada hem ahirette verecek. O yüzden hala boykota karşı duyarsız olanlar varsa dikkatli olsunlar" ifadelerini kulandı.

Konuşmasının ardından şehit Mehmetçik ve Filistinliler için dua eden Erbaş, "Şimdi yapacağımız duayı hem şehitlerimiz için, teröristlerle, hainlerle mücadele ederken şehit olan askerlerimiz, polislerimiz var. Hem onlar için hem Filistin'de Gazze'de zalim işgalcilere karşı mücadele eden mücahit kardeşlerimiz için onların zaferi için öyle bir amin diyelim ki gökteki melekler etrafımızdaki melekler onlar bizi duyuyorlar zaten onlardır aminlerimizde iştirak etsin". (DHA)


TIKLAYIN - Togg için dua eden Diyanet Başkanı 15 milyon liralık Audi istedi

TIKLAYIN - Diyanet'ten "Audi A8" açıklaması: Yoğun şehir dışı programlarımız için kiralanıyor

TIKLAYIN - Kiralık Audi A8 ile gündeme gelen Diyanet’in "408 aracı" varmış iddiası

TIKLAYIN - Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan “Arapça tercüman” ve “Audi A8” açıklaması

TIKLAYIN - CHP'li Ağbaba'dan Audi A8 isyanı: Yerli ve milliysen TOGG'a niye binmiyorsun, ayağın mı kirlenir?

TIKLAYIN - Diyanet'ten Audi A8 açıklaması: Araç iade edilmiştir