Gündem

Atış poligonları dolup taşıyor; hedefe kayınvalidesini ya da erkek arkadaşını koyanlar var!

04 Ağustos 2023 11:04

Türkiye'de bireysel silahlanma ürküten rakamlara ulaşırken, atış poligonları dolup taşıyor. Tek atımı 10 TL olan kurşunlar da var 50 TL olan da. Poligonda hedefe kayınvalidesinin fotoğrafını koyan bile var.

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre, işletmeciler silahla atış yapmayı, "spor" olarak nitelendiriyor.

Farklı silah seçenekleri sunuluyor

Onlarca farklı silahın bulunduğu poligonda, atış için gelenlere farklı silah seçenekleri sunuluyor. İstediğiniz silahla, belirlenen hedefe yanınızda bir görevli olması şartıyla ateş edebiliyorsunuz. Atış fiyatları da kurşunun türüne göre değişiyor.

Tek atımı 10 TL olan kurşunlar da var, 50 TL olan da tercih tamamen size bırakılıyor. Eğer ruhsatlı bir silahınız varsa da ruhsatınızı gösterip poligonda kendi silahınızla atış yapabiliyorsunuz.

"Kaynanasını ya da erkek arkadaşını hedefe koyanlar var"

Atış eğitmeni, emekli polis Orhan Turan, poligona deşarj olmak için gelenlerin çoğunlukta olduğunu belirtirken, gerçek silahla atış yapmayı, "spor" olarak gördüklerini söylüyor.

Turan, devamında da şunları anlatıyor:

"İnsanlar gelip, atış yapıp deşarj oluyorlar. Sloganımız da ‘Stres yapmayın, stres atın.’ Basket attığınızda rahatlıyorsunuz, bu da aynı şey. Buraya herhangi birinin fotoğrafını getirip atış yapanlar da oluyor.

Bunu daha çok kadınlar yapıyor. Erkek arkadaşlarının fotoğraflarını hedef koyuyorlar ve atış yapıyorlar. Geçmişte de bir beyefendi kayınvalidesinin fotoğrafını getirmiş, başta kabul etmedim ama çok ısrar edince ve yaşadıklarını anlatınca kabul ettim. İnsanlar bu şekilde de kendilerini rahatlatıyorlar.
"