Spor

Jorge Jesus'un vazgeçilmezi Attilla Szalai!

Attilla Szalai bu sezon Fenerbahçe formasıyla 36 maçta 2 gol ve 2 asistlik performansla oynadı

02 Mart 2023 09:44

Fenerbahçe taraftarının beğendiği isimlerden olan Attila Szalai, Teknik Direktör Jorge Jesus için vazgeçilmezi haline geldi.

Yaptığı rotasyonlarla gündeme gelen, savunma kurgusunu sürekli değiştiren Jesus, sadece 25 yaşındaki öğrencisinden formayı almadı. Bu sezon sağ bekte Ferdi Kadıoğlu ve Bright Osayi Samuel, stoperde Serdar Aziz, Luan Peres, Gustavo Henrique, Samet Akaydın, sol bekte ise Ferdi Kadıoğlu, Ezgjan Alioski ve Lincoln Henrique değişerek görev yaptı.

Yanındaki arkadaşları sürekli değişse de Szalai, Fenerbahçe'nin bu sezon oynadığı 36 resmi maçın tamamında süre alarak müthiş bir istatistiğe imza attı. Macar yıldız, Süper Lig'de ise 22 mücadelenin hepsinde 90 dakika sahada kalan tek Fenerbahçeli oyuncu oldu.

İlk maçını kaçırabilir

Performans olarak Jesus'un kendisinden vazgeçmemesinin yanı sıra, bu sezon birçok takım arkadaşının aksine Szalai hiç sakatlık sorunu yaşamadı, cezalı duruma da düşmedi. Ancak başarılı savunmacı, yakında ligde ilk kez maç kaçırabilir. Şu anda 3 sarı kartla sınırda olan Szalai, bir sarı kart daha görmesi halinde, sonraki maçta cezalı olacak. (Fanatik)