Gündem

Atatürk'ün sözünü indirip yerine Erdoğan'ın sözünü astılar

İl Müdürü Arıcıoğlu'ndan açıklama: Protokol yanlışı olduğu için böyle bir durum yaşandı

30 Nisan 2019 15:21

Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu’nda skor tablosunun altında bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” sözü salon yöneticilerinin talimatıyla çalışanlar tarafından kaldırıldı.

Sözcü'den Mehmet Andaç'ın aktardığına göre, onun yerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Spor ne kazanma hırsı ne kaybetme korkusudur. Tek kelime ile özgüvendir” sözünün yazılı olduğu afiş asıldı.

Atatürk'ün afişinin salonun pek görünmeyen bir köşesine tekrar asıldığı öğrenildi.

İl Müdürü'nden açıklama

Tepkilerin ardından açıklama yapan Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, ortada bir protokol yanlışı olduğu için böyle bir durumun yaşandığını söyledi.

Arıcıoğlu “Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın sporla ilgili sözlerinin yer aldığı levhalar hazırlattık. Protokole göre Atatürk'ün solda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağda yer alması gerekiyordu. Tabelacı arkadaşlar maçlar oynanırken gelip, hazırlanan tabelaları yerleştirince bu görüntü ortaya çıkmış. Yani ortada bir protokol yanlışı var, düzeltilmesi doğru ancak zamanlaması yanlış olmuş. Bizim kesinlikle Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'le ilgili bir kastımız ya da ona karşı bir düşüncemiz yok. Zaten o levhaları ve Atatürk fotoğraflarını da biz hazırlattık.” dedi.