Gündem

'Atatürk' filmine karşı kampanya bu defa Avrupa'da

"Umarım bu filmi beğenirsiniz!"

26 Ocak 2024 10:27

Diasporadaki Ermeni komitelerin 'Atatürk' filmine karşı olan tepkilerine bir yenisi eklendi. Fransa'da yerleşik Ermeni Davasını Savunma Komitesi (Comité de Défense de la Cause Arménienne / CCDA) geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından 'Atatürk' filmine karşı; "Atatürk'ü öven bir film Fransa'da birçok kentte gösterime girdi. Aynı şekilde Hitler'in övüldüğü bir film gösterimine izin verir miydik? Bütün insan hakları savunucularını, Ermenilere yönelik nefretin bu şekilde desteklenmesine karşı çıkmaya çağırıyoruz." açıklaması yaptı.

Kültür ve Turizm Bakan Yrd. Dr. Batuhan Mumcu'dan gelen tepki

Ermeni Davasını Savunma Komitesi'nin yürüttüğü bu kampanyaya tepki Kültür ve Turizm Bakan Yrd. Dr. Batuhan Mumcu'dan geldi. Mumcu, sosyal medya hesabından komitenin paylaşımını alıntılayarak 'Atatürk' filmi posteri önünde bir fotoğrafını paylaştı ve; "Umarım bu filmi beğenirsiniz!" dedi

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin (ANCA) yürüttüğü kampanyadan sonra Disney+, 'Atatürk' dizisini yayından kaldırmıştı. Daha sonra yapımcı Saner Ayar; “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında 'Atatürk’ü Ekim ayından itibaren FOX’ta TV özel versiyonuyla yayınlayarak, çok daha geniş bir seyirci kitlesine ulaştırıp, bu çok özel yapımı iki ayrı film halinde sunacağız. TV’nin yanı sıra sinemalarda da yayınlayarak izleyicilerimize büyük ekranda film izleme keyfi yaşatacağız." açıklamalarında bulunmuştu.