Gündem

Ataşehir Belediyesi'nden su baskını açıklaması: 3 yıl önce İBB ve İSKİ'ye başvuru yapmıştık

22 Ağustos 2019 16:08

Ataşehir Belediyesi, İstanbul dün (21 Ağustos) gerçekleşen şiddetli yağış nedeniyle İçerenköy'de yaşanan su baskınları ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, yaşanan su baskınlarına kollektörlerin D-100 (E-5) Karayolu’nun altından geçirilmemesinin sebep olduğu belirtildi. Belediyenin açıklamasında, 3 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İBB’ye bağlı İSKİ’ye, geniş kollektörün karayolunun alt tarafından da uzatılması talebi ile başvuru yapıldığı ifade edildi.

İstanbul, Anadolu Yakası'nda etkili olan sağanak yağış nedeniyle dün Ataşehir, İçerenköy Mahallesi Ata Sokak'ta su baskınları yaşanmış, sokakta bulunan bir evi de su basmıştı. Zemin kat ve bahçede insan boyunca yükselen taşkın suları nedeniyle evde mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmıştı.

TIKLAYINIZ - İstanbul Ataşehir'de su baskını: Mahsur kalanlar son anda kurtuldu

Ataşehir Belediyesi şiddetli yağış nedeniyle yaşanan su baskınlarına dair açıklama yaparak su tahliyesinde sorun olabilecek noktalar hakkında İBB ve İSKİ'ye 3 yıl önce başvuru yapıldığını söyledi. 

Ataşehir Belediyesi'nin konu hakkındaki açıklaması şöyle:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Çamaşırcı Deresi’nin paralelinde yaptığı yol çalışmasında atık su için bir noktaya kadar geniş kollektörler yerleştirdi. Ancak söz konusu kollektörler D-100 (E-5) Karayolu’nun altından geçirilmediği için, dünkü yağışla beraber İlçemizde taşkınlar yaşandı. Ata Sokak’taki su taşkınına da İSKİ’nin kollektörü neden oldu.

Oysa Ataşehir Belediyesi 3 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB’ye bağlı İSKİ’ye başvurarak geniş kollektörün karayolunun alt tarafından da uzatılmasını talep etti. Geçen bu süreye rağmen gerekli çalışmalar yapılmadı ve dünkü mağduriyet yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimiyle yapılan son görüşmede sorun bir kez daha iletildi, İSKİ de ihale sürecini başlattı. Yıllardır süren sorun, İSKİ tarafından kısa sürede çözülecek.

Bu olay dolayısıyla mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza üzüntülerimizi bir kez daha bildirir, sorunun çözümünün takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz."

TIKLAYINIZ - İstanbul İçerenköy'de şiddetli yağış: Ev ve dükkanları su bastı

Su kollektörü nedir?

Kollektörler, ana hatlara eşit basınç ve debide akışkan dağıtımın olması için kullanılmaktadır.