Gündem

Can Ataklı: Sıktı artık bu saçma sapan linç eylemleri

15 Haziran 2023 10:51

Korkusuz yazarı Can Ataklı, son günlerde açıklamaları üzerinden eleştirilen sanatçıları hatırlattığı bugünkü yazısında, “Sıktı artık bu saçma sapan linç eylemleri” dedi.

Ataklı, Melek Mosso'yu sahneye çıkardığı için "iktidar yandaşlarının" hedefi olan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'e ve yine ödül törenindeki konuşmasında, “Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı, sandıktan onu anladık” ifadelerini kullanan Eda Ece'ye eleştirileri hedefleri haline getirenlere seslendi. 

Ataklı, yazısında şunları kaydetti:

"Sıktı artık bu saçma sapan linç eylemleri... Bir şeyi hiç anlamıyorum. Öyle ya da böyle Erdoğan seçimi kazandı. Görevine devam ediyor. Ama iktidar yandaşları bunun keyfini çıkarmak yerine hala muhalefete ve kendilerine yönelik saydıkları her eleştiri yapana dozuna aldırmadan saldırıyor. Hatta öyle ki kendilerinden saymadıkları kişilerle yan yana görülen ve kendilerinden olanlara bile linç uyguluyorlar.

Son örnek Tekirdağ’da bir belediye başkanının şarkıcı Melek Mosso’yu kutlaması üzerine yaşandı. Saray trolleri AKP’li olmasına aldırmadan belediye başkanını bombardımana tuttu.

Aynı kampanya önceki gün de dizi yıldızlarından Eda Ece’ye uygulandı. Ece katıldığı bir ödül töreninde şunları söylemiş: 'Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı. Sandıktan onu anladık ama neyse.' Ne var bunda, insanlar pek çok kişinin dile getirdiği bu ortak duyguyu paylaşmışsa ne olur?

Ama öyle değil işte, saray medyası ve trolleri hemen atağa kalktı. Genç oyuncuyu 'Depremzedelerle alay etmekle, rezil ifadeler kullanmakla' suçladılar. Güya 7’den 70’e vicdan sahibi herkes tepki göstermiş. 

Kimdir bu tepkiyi gösterenler, onlar yok. 'Yeter ama artık' diyorum. Türkiye garip bir yere doğru itiliyor. 'Benden olmayan, beni eleştiren, benim düşünceme uymayan herkes haindir, rezildir, alçaktır, şerefsizdir' edebiyatı çok sıktı. İnsanları bu kadar düşman haline getirmeyin. Biraz da ülkenizi sevin artık."

Yazının tamamı için tıklayın.


TIKLAYIN - Eda Ece, ödül törenindeki konuşmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı

TIKLAYIN - AKP'ye yakın isimler Melek Mosso konserini iptal etmeyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel için hashtag açtı: Bizim oyumuzla bize meydan okuyamazsın