Gündem

Aslı Baykal ve eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen'den Ataç Baykal'a tepki: Babasına yapılanı unutmuş, biz unutmadık

11 Ocak 2023 06:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, babası Deniz Baykal'ı evinde ziyaret etmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ataç Baykal'a, kardeşi Aslı Baykal ve eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen'den tepki geldi. Ataç Baykal, Ahmet Hakan'a yazdığı mektupta, "Bazı eski CHP'liler, AKP'nin himayesinde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu karalama kampanyası yürütüyorlar. Bu, kendi tercihleridir” demişti. Kardeşinin görüşlerine katılmadığını belirten Aslı Baykal, "Babamın bir düşüncesi varsa çıkar kendi söyler” dedi. Sevigen de, "Ataç, babasının yol arkadaşlarını kullanarak birilerine alet olmasın. Ataç babasına yapılanı unutmuş, biz unutmadık. Ataç'a hiç yakıştıramadım” ifadelerini kullandı.

Sabah.com.tr'ye konuşan Aslı Baykal, "Ataç'a tek cümlelik bir yanıt vereyim. Babamın bir düşüncesi varsa babam kendisi söyler. Bu açıklama babamın görüşünü yansıtmaz" dedi.

Sevigen de, “Bunların hepsi safsatadır. Kemal Kılıçdaroğlu'nu kurtarmak için Ataç Bey'i kullanıyorlar. Burada mühim olan Deniz Bey'dir. Onun söyleyecekleri çok önemlidir. Deniz Bey, dilediğini söyleyebilen bir insandır. Dili tutmuyor mu ki Ataç Bey'i kullansın. Ataç Bey'in ağzı ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu aklamaya çalışıyorlar. Ben, yeni CHP'nin dış politikadaki tutumunu, Mavi Vatan'a karşı yaklaşımını, hatalarını eleştiriyorum. Bizim CHP ile bir sorunumuz yok, olamaz da. Bizim yöneticiler ile sorunumuz olabilir. Ben, aile içine müdahale etmek istemiyorum. Ama Ataç Bey, babasına yapılanı unutmuş. Biz, Deniz Bey'e yapılanı unutmadık, unutmayız da. Deniz Bey de kendisine yapılan iyilikleri unutmadığı gibi, kötülükleri de unutmaz. Ataç, babasının yol arkadaşlarını kullanarak birilerine alet olmasın”  diye konuştu.

Deniz Baykal ile yıllarca yol arkadaşlığı yapan Sevigen, Ataç Baykal'ın, "görüşmeyi babam istedi" sözlerine ise, "Deniz Baykal'ın bu görüşmeyi istemiş olması mümkün değil. İnsan kendine yapılan kötülüğü unutur mu?" karşılığını verdi. Sevigen, "Biz, Deniz Bey'e yapılan kötülüğü unutmadık, oğlu unuttuysa vicdanına bırakmak lazım. Ataç'a bu sözleri hiç yakıştıramadım" ifadesini kullandı.


TIKLAYIN - Deniz Baykal'ın oğlundan Ahmet Hakan'a mektup: Gazetenizdeki uydurma habere açıklık getirmek istiyorum

TIKLAYIN - Deniz Baykal'ın oğlu, Kılıçdaroğlu ziyaretinin ayrıntılarını anlattı