Gündem

Asker, polis, siyasetçi ve bürokratlar da var; "FETÖ’nün gömülü altınlarını arıyoruz" diyerek kaçak kazı yaptılar

Operasyonda çok sayıda iş makinesi ve 2 TIR'a da el konuldu

18 Nisan 2019 07:38

Aralarında üst düzey bürokrat F. E., AKP Ankara İl Başkanlığı yöneticisi H. K., Ankara Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürü M. K. ve muvazzaf Jandarma Albay K.  Y.'nin de bulunduğu 12 kişi, resmi makamlara “FETÖ'nün gömülü altınlarını arıyoruz, el koyma kararı var” diyerek Mudurnu'da kazı yapmaya başladı. Kazının Ankara’dan habersiz yapıldığı anlaşılınca ‘Kaçak define kazı’ ekibi yakalandı.

Sözcü'den Asuman Aranca ve Veli Toprak'ın haberine göre, Albay ve Emniyet Şube Müdürü'nün başında olduğu ekipten önce kimse şüphelenmedi. Ancak yapılan incelemede ekibin “Kaçak define kazısı” yaptığı, kazı için de hiçbir resmi makamın bilgisi ve kararı olmadığı belirlendi. Jandarma tarafından geçen pazar günü Güney Felakettin Köyü'ndeki kaçak kazı alanına operasyon düzenlendi. 12 kişi gözaltına alındı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görevli olduğu bildirilen ancak Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca ‘Bizde çalışmıyor' denilen bürokrat ve KOM Şube Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 5 kişi mahkeme tarafından tutuklandı. AKP Ankara il yöneticisi ile 7 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Operasyonda çok sayıda iş makinesi ve 2 TIR'a da el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, define aramak için Bolu'ya gelen ve dikkat çekmemek için İl Jandarma Komutanı'nı arayan şüphelilerin “Külliye'nin haberi var, FETÖ'nün gömülü olan altınları için arama yapacağız” diyerek, kaçak kazıyı kamufle ettikleri bildirildi. Ancak İl Jandarma Komutanı, durumdan şüphelenerek Bolu Başsavcılığı'na bilgi verdi. Savcılık konuyu araştırdı ve Ankara'nın bilgisi olmadığını, kazı için de izin alınmadığını belirledi. Ve bunun üzerine de iş makineleri ile köy alanında kazıya başlayan ekibe operasyon gerçekleştirildi.

Kazılan yeri jandarma 24 saat izliyor

Kaçak define kazısı yapılan arazi jandarma tarafından 24 saat izlenip korunmaya başlandı. Araziye güvenlik şeridi çekildi. Bölgede kuş uçurulmazken söz konusu arazinin sahibi Ali Yılmaz açıklama yaptı. Arazisinde hazine olup olmadığını bilmediğini anlatan Yılmaz, kaçak kazı yapan kişilerin kendisine “Bizi Ankara gönderdi” dediğini aktararak, “Gelip kazıyorlar. Bize de haber vermiyorlar. Kimsin diye soran da yok. Ben tek başıma yanlarına gittim. Bana ‘Bizi Ankara gönderdi' dediler. Sonra jandarma gelip bunları götürdü” ifadelerini kullandı.