Magazin

'Aşk mı, annelik mi önce gelir?'

Nefes' dizisinde rol alan Jülide Kural, seyircinin izlerken 'Aşk mı annelik mi daha önce gelir' sorusunu sorgulayacağını söyledi.

30 Eylül 2009 03:00

'Nefes' dizisinde aşkı uğruna ailesini terk eden bir kadını canlandıran Jülide Kural, izleyicinin 'Aşk mı annelik mi daha önce gelir' sorusunu sorgulayacağını söyledi.

Ekim ayında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan, başrollerini Naz Elmas, Jülide Kural, Uğur Polat, Çolpan İlhan, Sinan Tuzcu ve Onur Saylak'ın paylaştığı 'Nefes' adlı dizinin basın toplantısı önceki gün çekimlerin gerçekleştiği Kandilli'deki Abud Yalısı'nda yapıldı. Dizide çello çalan ve güzelliğiyle herkesi kendine aşık eden 'Nefes' adındaki bir kızı canlandıran Naz Elmas, senaryo gereği yıllar önce sevgilisi uğruna ailesini terk eden annesinden intikam almaya çalışan melek yüzlü bir intikam prensesi olarak seyircinin karşısına çıkacak.

Jülide Kural: Aile dramı

Dizide 'Nefes'in annesine ise Jülide Kural hayat verecek. "Toplumun en küçük parçası aile. Dolayısıyla çevremizde olup biten herşeyden aile de kendi payına düşeni alıyor" diyen Kural, 'Nefes'in bir aile dramını anlattığını söyledi. Dizide herkesin başına gelebilecek aşklar, trajik olaylar, dramlar, neşeler, ihanetler ve yaralı kalpler olduğunu da sözlerine ekledi. Kural, dizide seyirciye, 'Aşk mı anne olmak mı daha önce gelir?' sorusunu sorgulatmak istediklerini anlattı: "Bazen öyle bir şey olur ki, aşk annelik kimliğini bastırır, onu yener. Annelik rolünüzü bir yere koyabilirsiniz. Benin canlandırdığım karakter de bunu yapıyor."

Naz Elmas: Konser verdim

Genç oyuncu Naz Elmas ise, böyle bir ekipte yer aldığı ve güzel bir işin içinde olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Elmas, rolüyle ilgili olarak şöyle konuştu: "Merkezde bir roldeyim. Dizi, benim başıma gelen olaylar çerçevesinde şekilleniyor. 'Nefes', annesiyle babasının ayrılığından sonra babasının yanında tutunmaya çalışıyor. Babası bu ayrılığı kaldıramayarak intihar edince 'Nefes', aşk oyunlarıyla intikam peşine düşüyor." Güzel oyuncu, canlandırdığı karakterin üzüntüsünü gidermek için sanata yöneldiğini ve çello çaldığını da sözlerine ekledi: "Çello çalabilmek için üç ay eğitim aldım. Çello, insan çığlığına en yakın sesi çıkartan müzik aletiymiş. Kimse mutlu mutlu çello çalmıyor mesela. Bunu anlamaya çalışarak çello çalma sahnelerimin gerçekçi olmasını istedim. Hatta Aya İrini'de profesyonel bir ekiple konser bile verdim." Elmas dizide ud çalarak kendi sesiyle şarkı da söylediğini anlattı.