Dünya

Aşırı sağcı partiden Britanya Başbakanı Johnson'a teklif: Anlaşmasız Brexit sözü ver, sana çoğunluğu kazandıralım

11 Eylül 2019 11:48

T24 Dış haberler

Britanya'nın aşırı sağcı Brexit Partisi'nin Genel Başkanı Nigel Farage, Başbakan Boris Johnson'a bir "saldırmazlık anlaşması" teklif etti. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Britanya'da birinci parti çıkan Brexit Partisi'nin lideri, Johnson'ın bu 'saldırmazlık anlaşması' karşılığında anlaşmasız Brexit yapma sözü vermesini istedi.

Farage, Brexit Partisi ile Muhafazakar Parti'nin kuracağı bir paktın "durdurulamaz" olacağını ve Jeremy Corbyn'in İşçi Partisi'ni "yok edeceğini" iddia etti.

The Guardian'ın aktardığına göre Johnson'ın son günlerde daha "yumuşak" Brexit seçeneklerine odaklanıyor. Pazartesi günü parlamento anlaşmasız Brexit seçeneğini ortadan kaldırırken, hükümetin kararı mahkemeye götürmesi bekleniyor. Johnson, eski başbakan Theresa May'in Avam Kamarası'na sunduğu anlaşmalardan birinin üzerinde çalıştığı da iddialar arasında. Brexit Partisi'nin Daily Express gazetesinin ilk sayfasına verdiği tam sayfa reklamda, "Saldırmazlık anlaşmamızı mühürlemek için Brexit ile anlaşmasız ayrılmalı ve Bayan May'in anlaşmasını geri dönüştürmeyi unutmalı" ifadeleri yer aldı.

Brexit Partisi tarafından verilen ilanda, "Beraber AB'de kalmak isteyenleri bozguna uğratabiliriz ve Parlamentoda Brexit ile demokrasi için büyük bir çoğunluk kazanabiliriz" ifadeleri yer aldı. Johnson, Britanya'yı erken seçime götürmek istiyor, ancak muhalefetin desteğini alamadığı için henüz bu kararı yürürlüğe koyamadı.