Dünya

Aşırı sağcı ayaklanmaların ardından Britanyalılar endişeli

Ayaklanmalar sonrası Ipsos araştırmaları, Britanya'da güvensizlik ve kutuplaşma ortamı olduğunu doğruladı

22 Ağustos 2024 12:34

T24 Dış Haberler

Britanyalıların yaklaşık dörtte üçünün göçmen karşıtı ayaklanmaların ardından aşırı sağcılıktan endişe duyduğunu ortaya koyan ankete göre, toplumsal bölünmelerden endişe duyanların sayısı giderek artıyor.

Anket sonuçları, insanların genel olarak politikacıların karışıklık dalgasına yeterli tepki vermediğine inandıklarını, yalnızca Keir Starmer'ın yeterli tepki verdiğini düşündüklerini ortaya koydu.

Anketin bir bölümünde insanlardan ne denli endişeli olduklarını belirtmeleri istendiğinde, kamu hizmetleri ve ekonomi en büyük endişe konusu oldu. Kamu hizmetleri için insanların yüzde 84'ünün ekonomi için yüzde 83'ünün bu konularda çok ya da oldukça endişeli oldukları sonucuna ulaşıldı.

Bununla birlikte, insanların yüzde 73'ü aşırı sağcılıktan endişe duyduklarını söylerken, bu oran aynı soruların sorulduğu 2024 Mart ayına kıyasla 11 puan yükseliş gösterdi.

Genel olarak, ankete katılanların yüzde 85'i İngiliz toplumunun çok ya da oldukça bölünmüş olduğuna inandığını ifade etti.

Sosyal medya şirketleri hakkında verilen sonuç daha da vahimdi; katılımcıların yüzde 60'ı ayaklanmalarla bağlantılı olarak sosyal medya şirketlerinin kötü bir iş çıkardıklarını söylerken, sadece yüzde 12'si eylemlerini destekledi.

Anketin dikkat çeken bir diğer özelliği de insanların kendi bölgelerine kıyasla ulusal düzeyde suçla ilgili endişelere daha karamsar bir bakış açısıyla yaklaşması olarak belirtildi.