Ekonomi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısında rakam konuşulmadı

Toplantı sonrası ilk açıklamalar yapıldı

14 Aralık 2022 16:51

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı sona erdi. 

Asgari ücret için ikinci toplantı az önce sona erdi. Beklentilerin aksine toplantıda rakam telaffuz edilmedi. Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bugün saat 14:00'te başladı. Saat 16:40 itibarıyla toplantı sona erdi.

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak toplantıda rakam konuşulmadığını söyledi. Kavlak, "Değerlendirmemizi yapıp, açıklamayı yarın yapacağız. Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi, bir kısmını da alacağız. Rakam gelmedi. Son toplantıda inşallah gelir, gelmez de sizlerle paylaşacağız" dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç da ''Nihai rakam için yeniden toplanacağız'' dedi. Koç, "Bugün gelen rakamları değerlendirdik, ek bilgi istedik. Daha önceki yıllarda olduğu gibi asgari ücret işveren desteği masada, talebimizi yeniledik" diye konuştu.

Veriler paylaşıldı

Pazarlık çerçevesinin belirlenmesi açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler masaya yatırıldı. Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin, ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşıldı.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında basına kapalı gerçekleşen ilk toplantıda, işveren heyetine, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Kavlak başkanlık yapmıştı.

Asgari Ücret 2022 yılı için net 5 bin 500 lira olarak ödeniyor.

TIKLAYIN: Bakan Bilgin: Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz